fbpx
 

Граждански активисти, професори и вицешампиони са в листата на ПП МИР в Бургас

март 21, 2021

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев представи листата с кандидати за народни представители за област Бургас. „Представяме нашата листа символично тук, пред гарата в Бургас. Това място е символично за нас, тъй като съчетава жп гара, морска гара и автогара в едно. Основният приоритет за ПП МИР в сферата на инфраструктурата е да се изграждат транспортни хъбове като този в Бургас в цялата страна. Ние смятаме, че  това ще спомогне за развитието на нашата икономика“, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Водач на листата в Бургас е гражданският активист Иван Киров. О.з. подп. Христо Николов е на второ мястото в списъка на партията. Той е бивш служител на МВР с над 20-годишен опит, един от водещите експерти на ПП МИР в сектор „Сигурност“ и Председател на УС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Несебър.  Проф. Радостин Долчинков е на трето място в листата на ПП МИР. Той е административен директор в Бургаския свободен университет. Световният вицешампион по борба Иван Статиров е на четвърто място, а Дилян Колев, най-младият кандидат в листата, е на пето място. Технологът и конструктор Виктор Атанасов също реши да се включи в предизборната надпревара и заема шесто място в листата на ПП МИР.

„Листата на ПП МИР в града е „А отборът“ на Бургас и аз съм сигурен в техния успех“, заяви още председателят на политическата партия.

Симеон Славчев представи и основните приоритети на ПП МИР. Първият от тях е туризма, като идеята на експертите е да се използват уникалмните дадености на всеки един регион за развитието на този отрасъл.

Той коментира, че другият основен приоритет на ПП МИР е развитието на селското стопанство и връщането на ролята на българското село . Идеята е този ключов отрасъл в икономиката да се възроди  и да се превърне в един от основните сектори за ескпорт на продукция в чужбина.

Транспортът, инфраструктурата и логистиката е третият основен приоритет на политическата сила, като тук не влиза просто строенето на магистрали, уточни още Славчев.

Той представи финансовата децентралзиация на общините като друг основен приоритет в предизборната програма на партията, като уточни, че това ще стимулира местното самоупправление и по-голямата част от средствата за малките населени места ще останат в общинските сметки и няма да се наблюдава порочната практика да се подпомагат само общините, чиито кметове са представители на правителството.

Сред другите основни предложения са да се създаде Министерство на извънредните ситуации и управление при кризи, което ще спомогне за по-добрата комуникация и координация между институциите при всякакви кризи, включително и по време на пандемия.

 

 

mir mir