fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Нашият коалиционен партньор са българските граждани

март 18, 2021

ПП МИР няма да се коалира с ГЕРБ, както и с тези, които откраднаха лозунга на справедливия протест на българските граждани срещу правителството. Нашият коалиционен партньор са българските граждани и ние ще работим за тях. Това каза председателят на ПП МИР Симеон Славчев при представянето на кандидатите за народни представители за област Пазарджик за предстоящите парламентарни избори.

„Листата в Пазарджик е съставена изцяло от местни и обществени личности, всеки е с голям потенциал в своята област. Не знам друга партия да има такива кандидати, които не са „спуснати“ от централата на партията“, коментира още Славчев.

На първо място в листата е Димитър Иванов. Той е финансист и бивш изпълнителен директор на „Напоителни системи“ , консултант по различни проекти с изключително богат управленски опит.

Второ място сред кандидатите за народни представители е Крум Байраков от Велинград. Работи в сферата на отоплителната климатизация и автоматизация и е един от най-инициативните членове на ПП МИР в областта, изтъкна Симеон Славчев.  Трето място в листата заема о.з. подп. Христо Христосков, бивш началник на военното окръжие в Пазарджик. Той е  от експертния потенциал на ПП МИР в сектор „Сигурност“. Четвъртото място е отредено за о.з. майор Костадин Златев, също експерт от сектор „Сигурност“ на ПП МИР. Петото място на ПП МИР в Пазардиж заема Емил Кейбашиев, собственик на строителна фирма и един от младите активисти на партията. Мариана Капитанова е кандидат за народен представител и заема шесто място в листата, а Ана Рамова – седмо. Иван Статев също е кандидат за народен представител и заема девето място.

„Те са с богат опит и са истински родолюбци. Партия МИР е партия на новото поколение в българската политика. Кандидатите имат морални качества, подготвени са и всеки един от тях е с голям потенцал в своята сфера“, заяви Симеон Славчев.

Той представи и основните приоритети на ПП МИР. Първият от тях е туризма. „Пазарджик е един от регионите, включен в националната стратегия на ПП МИР. Тук има много минерални извори и това може значително да спомогне за развитието на областта. Това трябва да залегне и за развитието не на евтиния туризъм по курортите, както аз го наричам, а високоплатения туризъм с минералните извори и балнеолечение. България може да се превърне в дестинация за такъв туризъм, а Пазарджик е областта, където това да се случи“, съобщи Симеон Славчев.

Той коментира, че другият основен приоритет на ПП МИР е развитието на селското стопанство и връщането на ролята на българското село . Идеята е този ключов отрасъл в икономиката да се възроди  и да се превърне в един от основните сектори за ескпорт на продукция в чужбина.

Транспортът, инфраструктурата и логистиката е третият основен приоритет на политическата сила, уточни още Славчев. „България има уникални дадености. Не е само целта да се строят магистрали. Те са важни, но ето, имаме и водни магистрали, върху които в Пазарджик трябва да наблегнем“, допълни още той.

Той представи финансовата децентралзиация на общините като друг основен приоритет в предизборната програма на партията, като уточни, че това ще стимулира местното самоупправление и по-голямата част от средствата за малките населени места ще останат в общинските сметки и няма да се наблюдава порочната практика да се подпомагат само общините, чиито кметове са представители на правителството.

Сред другите основни предложения са да се създаде Министерство на семейството тъй като именно пред семейството се градят основите на българското общество, както и да се приемат единни общи норми за младите семейства.

Бизнесът да има етичен кодекс, който да се спазва, както и да има мандатност за всички избираеми длъжности у нас, която да не надвишава повече от два последователни мандата, предложи още председателят на ПП МИР.

Водачът на листата Димитър Иванов заяви като свой основен приоритет развитието на икономиката в района и борбата с коруцията. „В нашите листи няма „спуснати“ лица. Всички сме от областта и сме местни. Това е благодарение на Симеон Славчев и мажоритарните избори са вече факт“, заяви Димитър Иванов. Като бивш генерален директор в „Напоителни системи“ и човек с дълги години опит на различни длъжности в дружеството той уточни, че безхаберието на правителството по отношение на водните обекти в страната е голямо и уточни, че контролът на държавата по отношение на реките  и язовирите трябва значително да се завиши, за да няма и други случаи с наводнение или пък с безводие.

„Ние сме хората, които ще направим промяната. Ние знаем за какво се борим и какви са нашите цели. Този път няма да спре само до изборите. Ще продължим и след това. Напред  и само напред. Казах“, заяви Крум Байраков.

„Промяната за България ще започне от Пазарджик“, заяви още Симеон Славчев.

mir mir