fbpx
 

Граждански активист води листата за депутати на ПП МИР в Бургас

март 16, 2021

Иван Киров е водачът на листата за кандидати за народни представители за област Бургас за предстоящите парламентарни избори. Той е виден деец в областта срещу политическото статукво, който неведнъж е изказвал публично мнението си и е защитавал обществения интерес по време на различни протести. Водил е немалко битки за защита на интереса на жителите на град Бургас и областта, сред които са опита за премахването на „Синя зона“ за Бургас, протестите срещу монополите в областта, които доведоха до законодателни промени и намаляване на сметктие за електроенергия.

„От десетилетия се боря с обществените неправди. Искам с моята дейност в следващото Народно събрание да покажа, че град Бургас и област Бургас не са разменна монета, а са житейска кауза, начин на живот, традиции и култура. Моите приоритети са намаляване на безработицата чрез привличане на инвестиции, подобряване на пътната инфраструктура, запазване целостта на парк „Странджа“ и „Росенец “ , спирате на строителството в 500-метровата брегова зона посока от морето навътре към брега“, заяви Иван Киров.

Той уточни и че ще се бори за премахване на фалшивата история от учебниците в основните и средните училища, като през последните години на ГЕРБ не са малко случаите на отпаднали от изучаване български автори. Той настоява и за въвеждане на облекчена задължителна военна служба за срок до 6 месеца, регулиране на земеделските и животновъдни дейности, субсидиране на дремни и средни животновъди и земеделци, както и подобряване качеството на здравеопазването, регулиране и облекчаване на туристическите дейности.

„Ще се боря за повишаване екологичните стандарти на промишлените производители, намаляване данъци и таксите на МПС, промяна на „Закона за местното самоуправление и местната администрация“, така че да бъде приложим в широк диапазон, както и за промяна на изборния закон“, допълни още Иван Киров.

Своята публична дейност за защита на обществения интерес Иван Киров започва още през 1992 г., когато започва работа в пристанището в Бургас. Тогава постъпва на работа към транспортната федерация към сидникат „Подкрепа“, след което се издига до председател на синдикална структура „Докери и механизатори, като активно защитава правата, условия на труд и достойното заплащане на труда на тази категория работници.

През 1997 г. се включва активно във февруарските протести срещу правителството на Жан Виденов и нарастващата инфлация , като отстоява правата за достоен живот на барикадите,  изградени на изхода на град Бургас в посока София.

От 2011г. до 2013г. Иван Киров активно се включва в борбата срещу монополите, като се стига до премахване на крепостните договори с мобилните оператори.  През 2013 г. става един от водачите на протестите в Бургас срещу управлението на ГЕРБ и участва активно в антиправителствените протести.

През този период Иван Киров изразява публичното си несъгласие и с дейността на кмета на град Бургас по въвеждането на така наречената „Синя зона „Критиките ми към управляващите на местно и национално ниво са постоянни. Вижданията ми към нередности, случващи се на територията на град и област Бургас са изразявани винаги публично , което ме е въвличало неведнъж в спорове. Спечелил съм си името на бунтовник срещу голяма част от нередностите, извършавани от общински и държавни структури на територията на област Бургас“, заяви Иван Киров.

Той работи като организатор  на търговия с недвижими имоти ,строителни ремонти , автомобили и авточасти. Бил е и организатор на транспортна логистика на чуждестранни туристи за област Бургас, бил е организатор на строителни ремонти. Занимавал се е и с консултантска дейност за стратегическо управление на фирми, маркетинг на различни дружества.

Завършил е Професионалната гимназия по транспорт в Бургас, а след това Маркетинг в Бургаския свободен университет.

 

mir mir