fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Ние налагаме новия морал в политиката

март 15, 2021

Политическата партия МИР налага новия морал в политиката. Това заяви председателят на партията Симеон Славчев по време на дебат по Българската национална телевизия.

„Политическа партия МИР носи новия морал в политиката и налага нов модел на управление. В нашите листи са едни от най-добрите експерти във всички сфери и всички те са от гражданската квота. В листите на ПП МИР са преподаватели от висшите учебни заведения, финансисти, юристи, икономисти, инженери, лекари,  учители, богослови, артисти, музиканти и общественици“, заяви Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР съобщи, че едно от първите неща, които партията ще инициира, след като влезе в Народното събрание, е да се приеме Закон за управление при кризи. Това ще помогне за превенцията при всякакви бедствени ситуации и ще подобри връзката с местната власт в страната, както и между институциите.  Това ще спомогне не само за живота в страната в условията на пандемия, но и при всякакви бедствени ситуации и кризи, които изискват координиране между министерства и всички други институции, уточни още Славчев. Той представи и идеята на ПП МИР да се създаде Министерство на извънредните ситуации и управление при кризи, което да изпълнява функциите на Национален оперативен щаб.

„Една от основните цели на ПП МИР  е финансовата децентрализация, защото това което се случва сега – хвърлянето и раздаването на пари от джипа на министър-председателя е цинично и несправедливо. Чрез финансовата децентрализация в ръцете на общините ще има повече механизми и те ще станат независими от централната власт, която и да е тя“, заяви още Симеон Славчев.

Лидерът на ПП МИР каза в студиото на БНТ, че партията предлага социално-пазарното стопанство да стане основа на българската икономика. „Това е доказан модел, който ще превърне България в силна социална и индустриална държава. Този модел съчетава уникално баланса между справедливост и свобода в икономиката и обществените отношения“, коментира още Симеон Славчев по БНТ. Той акцнетира, че една от водещите цели за ПП МИР е да се въведе електронно правителство, за което премиерът обещал още преди 12 години, изхарчени са огромни средства, но резултат и до днес няма.

„Ние няма да се коалираме с политически, икономически и физическите мутри от прехода, както и с тези, които откраднаха лозунга на справедливия граждански протест срещу правителството. Като общински съветник съм решавал реалните проблемите на хората, които не са нито леви, нито десни. Това са нашите проблеми и моята цел е влизайки в българския парламент да имам механизма, за да решавам проблемите и на национално ниво“, заяви Симеон Славчев.

От студиото на БНТ председателят на ПП МИР призова българите да гласуват масово и машинно, защото само по този начин гласът им няма да бъде подменен.

mir mir