fbpx
 

Лекар и богослов води листата на ПП МИР в Силистра

март 15, 2021

Д-р Димитър Томов е водач на листата на кандидати за народни представители на ПП МИР за област Силистра. Той е завръшил медицина във Варна,  богословие в Ню Йорк и социални грижи в Националния университет в Дания. Дълги години е работил като лекар в „Спешно отделение“ в болницата в Силистра. В момента работи в една от водещите и най-реномирани медицински лаборатории за научни изледвания. Той е от хората, който съчетава вярата и науката в едно цяло.

„Веруюто ми в живота са думите на Иисус Христос: “ Всяко нещо, което желаете хората да правят на вас, така и вие правете на тях „, заяви Димитър Томов.

Той е на мнение, че много ценности в днешното ни общество са тотално обезличени. „Когато преди години викахме по площадите „45 години стигат „, никой от нас не си представяше ,че след още 31 години промените ще бъдат толкова незначителни и българите толкова разединени. Нуждаем се  от коренна промяна не само в икономиката, здравеопазването , образованието , но и в ценностната ни система,  като се върнем назад към изначалните християнски добродетели. Нека не си позволим трето поколение да бъде изгубено и похабено в дебрите на Прехода“, призова още Димитър Томов.

„Имаме нужда от социално ориентирана икономика, подаване на ръка на малкия и среден бизнес, които са на изчезване,  и на преосмисляне на Европейските ни ценности, като се вгледаме към добродетелите, наследени от достойни и праведни деди“, заяви още Димитър Томов.

mir mir