fbpx
 

Експерт по киберсигурност води листата на ПП МИР в Плевен

март 14, 2021

Експертът по киберсигурност Бойко Първанов е водач на листата за народни представители за Плевен от ПП МИР за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Той има разбообразен трудов опит и освен като експерт по киберсигурност е учител и бивш дългогодишен служител на МВР.

„Основните ми цели са в МВР да се прекрати назначаването на лица с политически и каквито и да било други протекции. А тези, които не отговарят на изискванията, изобщо да не се допускат. Също така смятам, че два пъти в годината на служителите в МВР трябва да се правят тестове за наркотици и това да се случва независимо от това какъв е техният ранг“, заяви Бойко Първанов.

Той предлага и други законодателни промени. „Трябва да отпадне забраната за съдии, прокурори и следователи да не могат да участват в политически листи като гражданска квота.  Смятам, че парламентът има нужда от реални професионалисти. Необходими са о промени в образователната ни и социална система – образованието на децата да е свързано стриктно със социалните помощи“, допълни още Бойко Първанов.

Бойко Първанов е завършил Средно спортно училище „Георги Бенковски“ в Плевен, след което следва в Националната спортна академия в София, където завършва с две специалности – учител по физическа култура и спорт и треньор по вдигане на тежести. Бил е и национален състезател по вдигане на тежести, съответно в младежкия национален отбор и в мъжкия национален отбор. Някои от най-големите и култови специалисти по вдигане на тежести са му били треньори – Иван Абаджиев-Старшията, под чието ръководство страната ни печели множество медали от Световни първенства и Олимпийски игри. Бойко Първанов е имал за треньори и още много други легенди. Една от тях е Младен Кучев – неговият персонален треньор. Той печели златни медали на европейските първенства няколко пъти подред, както и сребърен медал на Летните олипмийски игри в Мюнхен, които станаха печално известни заради проведения терористичен атентат. Именно на Олимпийските игри Кучев поставя световен рекорд, ненадминат и до днес – вдига 157,5 кг по движение с вдигане на тежести. Години по-късно, този вид вдигане на тежести се забранява поради опасност от контузии и дисциплината от класически трибой става двубой. Другият треньор на Бойко Първанов  е Андон Николов „Неочаквания шампион“ и той също е от златното поколение на българските щангисти – печели златния медал на Олимпийските игри в Мюнхен.

Бойко Първанов започва своя опит също като учител по физическо възпитание и спорт в Префесионалната гимназия по строителна механизация в Плевен, където преподава 5 години. След това близо 20 години работи в системата на МВР – инспектор в детска педагогическа стая, криминална полиция, началник на отдел „Конвой и вътрешни постове“ в РДВР-Плевен, началник на група за патрул, както и зам.-началник на отдел „Пътна полиция“-Плевен.  Работил е и по охраната на секретни военни обекти.  След като излиза от системата на МВР е учител в Професионална гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник, а по-късно и експерт по киберсигурност.

mir mir