fbpx
 

Симеон Славчев пред Илиана Беновска по Радио К2: Политическа пария МИР ще бъде приятната изненада на парламентарните избори

март 13, 2021

Политическа партия МИР ще бъде приятната изненада на предстоящите парламентатни избори. Това заяви в предаването „Беновска пита“ по Радио К2 председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Лидерът на партията посочи, че за разлика от другите политически сили,  в листите на ПП МИР над 90% от кандидатите са от гражданската квота и са доказани експерти в областта си. „Нашите кандидати навсякъде по места са с изключително богат професионален опит, доказани експерти в областта си. Имаме мениджъри, финансисти, инженери, юристи и учени. Всички те ще покажат едно ново лице в българската политика“, заяви Симеон Славчев.

„Ние сме една лодка, която постепенно се пълни – с нови политици, с нови лица и експерти. Сигурен съм, че нашата лодка ще стане кораб“, допълни още председателят на ПП МИР.

Симеон Славчев също изтъкна, че сред другите политически партии, които искат да влязат в парламента, няма нито една с толкова висок процент на експерти от гражданската квота.

ПП МИР няма да се коалира с ГЕРБ, както и с политиците, които подмениха справедливия протест на гражданите срещу правителството, уточни още председателят на партията. Той съобщи още, че един от първите закони, който ще настоява да бъде приет,  когато ПП МИР влезе в Народното събрание, е за управлението при кризи. „Една от нашите идеи е да има подготвени хора при кризи и да знаят как да ги управляват и да ги предотвратяват“, изтъкна един от основните приоритети на партията Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР е водач на листа в 23 многомандатен избирателен район в София, където и израснал, както и във Велико Търново.

mir mir