fbpx
 

Университетски преподавател с лична кауза е водач на две листи на ПП МИР

март 10, 2021

Доцент д-р Светла Цветкова е водач на листата на 25-и многомандатен район в София на ПП МИР на предстоящите парламентарни избори. Университетският преподавател от УНСС се изправя в една от най-оспорваните битки за вота на гражданите в столицата. В същия многомандатен район са водачите на листи на ГЕРБ и БСП – Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

Доц. д-р Светла Цветкова се кандидатира за народен представител с лична кауза, посветена да защитава интересите на българските деца и на техните родители и най-вече на родителите на деца с проблеми в развитието. Тя се включи в националната кампания „Гласувай за децата! Стани защитник на децата!“ на Национална мрежа на децата и подписа декларация, че ще стане ревностен защитник на правата им и ще подкрепя семействата им в тяхното отглеждане. Националната мрежа за децата е обединение на 152 граждански организации и съмишленици, работещи в помощ на деца и семейства в цялата страна. Насърчаването, защитата и спазването на правата им са част от ключовите принципи, които ги обединяват.

„Като майка, години наред съм изпитвала човешка болка, преодолявала съм много изпитания и трудности и съм се изправяла пред много предизвикателства, свързани със запазване на здравето и обучението на моето дете! Пристрастна съм към проблемите, свързани с отглеждането на деца с проблеми, както и с живота и ежедневието на българските деца. Смятам, че всички те заслужават здравословна и насърчаваща развитието им среда, за да растат физически и психически здрави и да имат спокойно и щастливо детство”, заяви доцент д-р Цветкова.

Тя е категорична, че няма да се примири с факта, че има майки, които плачат и кършат безпомощно ръце, защото са в безизходица и не могат да помогнат на децата си. „Не мога да се примиря с факта, че има посегателства върху деца! Не мога да се примиря с детската смъртност! Не мога да се примиря с факта, че се събират дарителски средства за спасяване на детски животи!  Не мога да се примиря с факта, че има деца, които се чувстват щастливи САМО на Коледа! Не мога да се примиря с факта, че има деца в моята Родина, които просто СЪЩЕСТВУВАТ! Уважаеми избиратели, аз не мога да се примиря с всичко това, и за това ще се боря”, заяви още университетският преподавател.

„Вярвам, дори да  бъде обвинена в краен идеализъм, че с обща политическа воля и усилия на държавните институции, животът на Децата на България и на техните родители може да бъде по-сигурен и по-спокоен! Готова съм да дам всичко от себе си и да работя неуморно за тази кауза”, обеща доцент д-р Цветкова.

Тя е дългогодишен преподавател в Университета за Национално и Световно Стопанство в град София по управление, маркетинг и човешки ресурси. Доц. д-р Светла Цветкова има множество публикации и участия в научноизследователски проекти и научни прояви. Ползва се с респект и уважение от своите студенти и докторанти.  Тя е кандидат за народен представител от гражданската квота на ПП МИР. Освен в София, тя е водач и на листата на ПП МИР и в Пловдив-област.

Политическа партия МИР залага на МОРАЛА, ИНИЦИАТИВНОСТТА и РОДОЛЮБИЕТО на българския народ. Над 90 % от кандидатите за народни представители са от гражданската квота и са доказани експерти в своята област. В листите на политическата сила са мениджъри, финансисти, лекари, инженери, юристи, артисти, музиканти и общественици.

mir mir