fbpx
 

Честит Национален празник, българи!

март 3, 2021

Днес се навършват 143 години от Освобождението на България от турско робство.

Тази свобода не ни беше подарена, тя беше извоювана във вековна битка с османския поробител. Именно за това днес е ден за национална гордост, в който се прекланяме пред делото и паметта на българските опълченци, както и на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за Свободата на Родината!

Свободата на България стана възможна, защото революционната идея стана национална кауза на всеки един българин, а 3-ти март доказа, че българите успяваме да постигнем целите си само тогава, когато сме единни.

Днес България и българския народ имаме нужда от нова национална кауза.

За мен изграждането на силна българска нация и държава трябва да бъде нашата национална кауза, но успеха и постигането на тази цел задължително минава през максимално съгласие и единение. Не случайно Апостола на Свободата Васил Левски казва „Всичко се състои в нашите задружни сили, срещу тях не може да противостои и най-силната стихия.”

Наш дълг е да изпълним завета на нашите предци и да бъдем единни като нация не само по време на националните празници, а през всичките дни от годината.

Днес повече от всякога имаме нужда да възродим духа, идеала, морала и ценностите на нашите предци, без които Освобождението на България от турско робство нямаше да бъде възможно.

Дълбок поклон пред делото и паметта на българските опълченци, както и на всички руски, румънски, фински, украински и беларуски воини, дали живота си за Свободата и Независимостта на Отечеството!

Честит Национален празник, българи!

Да живее и да пребъде България!

Симеон Славчев, председател на ПП МИР

mir mir