fbpx
 

ПП МИР в Ботевград отбеляза 148 години от обесването на Васил Левски

февруари 18, 2021

Днес в Ботевград пред паметника на Апостола на Свободата на пл. „Освобождение“ се проведе церемония по повод 148 години от гибелта на Васил Левски.

Тържествената церемония откри Георги Иванов – преподавател в ОУ “Васил Левски“ Ботевград, с думите: „Васил Левски е знаме, мъдрост, символ, Апостолът на свободата. Герой, който излезе от рамките на времето и пространството, за да се превърне в част от съзнанието на българина. Днес поднасяме признателност и преклонение пред неговата личност и отбелязваме 148 години от обесването му“.

Председателят на ПП МИР в Ботевград Йонко Ненчев, членове и сипматизанти на партията поднесоха цветя и отдадоха почит пред паметта на Апостола на Свободата.

В знак на преклонение и уважение, пред личността и делото на Васил Левски, венци и цветя поднесоха Кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, Общински съвет – Ботевград, Общински съюз на ветераните от войната, ОУ “В.Левски“ Ботевград, ОУ “В.Левски“ с. Литаково, ОУ “В.Левски“ с.Новачене, ПГТМ „Хр.Ботев“ Ботевград, ТПГ „Ст. Панчев“ Ботевград, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ Ботевград, ОУ “Никола Вапцаров“ Ботевград, детски заведения в Ботевград, Народно читалище „Хр. Ботев – 1884“ Ботевград, Исторически музей-Ботевград и др.

 

mir mir