fbpx
 

Дълбок поклон пред делото и паметта на Апостола на Свободата!

февруари 18, 2021

Днес се навършват 148 години от гибелта на Васил Левски или 148 години безсмъртие.

Духът, моралът, волята, честността, саможертвата и непримиримостта на Васил Левски липсват днес повече от всякога на България!

Апостола ни завеща вярата и разбирането, че всичко зависи от нашите собствени сили и възможности. Дякона освен дела, ни завеща и много написани думи. Неслучайно пред османските власти Левски изрича и едни много горчиви думи, които и днес 148 по-късно важат с пълна сила: „Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия.“ С тези думи Апостола събуди целия български народ и го поведе към неговата Свобода. 

В борбата за Свободата на Родината Левски загуби себе си, но спечели за цял народ. За това днес всеки българин е длъжен не само да пази завещаното, но и да продължи мисията и делото на Апостола. 

Крайно време е българите да разбрем, че собсвените ни съдби, тези на нашите деца и на цяла България не са в ръцете на неколцина неграмотни управляващи, а в нашите дружни и общи усилия. За да вземем, обаче съдбите и бъдещето си в собствените си ръце, трябват дела, а не думи. 

Това, което дължим на Апостола е никога да се предадем и да продължим да се борим и постигнем неговата, а и на всеки родолюбец мечта – чиста и свята Република.

Дълбок поклон пред делото и паметта на Апостола на Свободата!

Да живее България!

 

Симеон Славчев, председател на ПП МИР

mir mir