fbpx
 

Красимир Тунев беше избран за председател на ПП МИР в Пордим

февруари 2, 2021

Днес се проведе общинска конференция на партия МИР в община Пордим, област Плевен. На конференцията присъства члена на НИС на ПП МИР Димитър Илиев.

За председател на общинската организация на ПП МИР в Пордим беше избран икономиста Красимир Тунев. Той е бивш зам.-кмет на община Пордим и началник на РПУ гр. Левски в периода 2007-2015 година.

По време на конференцията бяха обсъдени основните приоритети и политики на ПП МИР за предстоящите парламентарни избори.

„Партия МИР предлага социално-пазарно стопанство с регулиращата макро-икономическа роля на държавата като икономическа основа на българското общество. Социално-пазарното стопанство е доказана практика,  която е направила чудо, като вдига икономически, социално и индустриално Германия на крака след нейния крах след Втората световна война“, каза Красимир Тунев.

Той каза, че целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда, устойчиво икономическо развитие, стабилните пари и свободно икономическо състояние и припомни, че партия МИР предлага да бъде приет Закон за социалното изравняване.

„Само чрез налагането на социално-пазарно стопанство ще успеем да изградим масова и истинска средна класа в България, което означава, че няма да има социални напрежения и ще се установи справедливост“, каза още председателя на ПП МИР в община Пордим Красимир Тунев.

mir mir