fbpx
 

Партия МИР: Изменението на Закона за концесиите е най-голямото престъпление и национално предателство за последните 30 години

януари 30, 2021

Вчера беше най-лошия ден за Националната сигурност на България за последните 30 години, тъй като станахме свидетели на най-голямото национално предателство, най-големия корупционен скандал, сътворени от правителството на ГЕРБ и така наречените патриоти. Това се казва в позиция на ПП МИР във връзка с внесения проект за изменение на Закона за концесиите и чрез който ще може да се дават на концесия обекти и дейности, свързани с националната сигурност и отбрана на България.

„На практика чрез тези промени в Закона ще могат да се дават на фирми, в това число и чужди на концесия военни летища и пристанища, военни полигони, земя и обекти, собственост на Министерството на отбраната, както и военни производствени мощности и съоръжения, бойна техника, радари и военни честоти“, това каза Пламен Стоянов, член на НИС на ПП МИР и експерт по Национална сигурност и управление на кризи.

Той подчерта, че в тези изменения на Закона за концепцията се вижда и с просто око един огромен по мащабите си корупционен скандал, свързан с огромни средства пари и в основата на който стои министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Това действие освен че е престъпно, е и изключително цинично и доказва, че Красимир Каракачанов е национален предател и трябва незабавно да понесе своята политическа и наказателна отговорност“, беше категоричен Пламен Стоянов.

Във връзка с това Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) прави следните предложения:

  1. Президентът да свика спешено Консултативния съвет по национална сигурност, относно корупционния скандал, на който да бъдат изслушани всички служби за вредите на националната сигурност, които биха последвали след приемането на първо и второ четене на измененията в Закона за концесиите;
  2. Президентът да се възползва от правото си и да наложи вето на престъпните и антинародни поправки в Закона за концесиите, като го препрати и към Конституционния съд с искането той да се произнесе има ли в тези поправки елементи на национално предателство;
  3. Военната прокуратура да се самосезира и да проведе разследване на това кой е отговорен за внасянето на престъпните предложения, свързани с отбраната и националната сигурност за изменение в закона. В най-кратък срок да се даде официален отговор на въпросите, вълнуващи българското общество, докъде стигна разследването за връзката на министър Каракачанов с друг голям корупционен скандал, а именно криминалната продажба на български паспорти за македонски и други чужди граждани;
  4. Да бъде проведена щателна проверка и пълна ревизия от компетентните органи на всички обществени поръчки, проведени в Министерството на отбраната през времето на цялостното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти.

„Поводи за съмнения за корупция, присвояване на средства и престъпни комисионни има и при проведената обществена поръчка за бойни машини на специалните части. Българското обществото трябва да получи отговор на въпроси, свързани със закупуването на самолетите F 16, като най-важен от тях е защо тези самолети са значително по-скъпи за една бедна България, отколкото за други далече по-богати страни“, каза още членът на НИС на ПП МИР Пламен Стоянов.

В позицията на партия МИР се казва, че тя ще бъде безкомпромисна към всички форми на престъпно управление от страна на този Министерски съвет. От партията припомнят, че преди една седмица остро са реагирали на хаотичното и безхаберно управление на кризисната обстановка и пандемията в България.

От ПП МИР припомнят, че в екипа на партията са едни от най-добрите експерти по Национална сигурност в страната като о.р. полк. Христо Ямболиев – бивш началник на оперативно отделение на Сухопътните войски и последен командир на 9-та ТБ, о.р. полк. Марко Петров – висш офицер от МО и бивш началник на бежанския лагер в Харманли, о.р. подполк. Красимир Георгиев – експерт по връзки с военната общност и организации, о.з. полковник Христо Христосков, който е бивш началник на военното окръжие Пазарджик, Пламен Стоянов, дипломат и експерт по национална и международна сигурност. Те разработват в момента Национална доктрина за националната сигурност и отбрана, в която ще бъдат включени стратегически въпроси, които касаят армията и отбраната, управлението при кризи, службите от националната сигурност, икономиката и селското стопанство като елементи на сигурността, както и проблемите с бежанците.

 

 

 

mir mir