fbpx
 

Партия МИР поздрави хората с увреждания в България

декември 3, 2020

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Целта е постоянно да бъдат мотивирани политиците и институциите да предприемат действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания, достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към тях.

По повод на Международния ден на хората с увреждания председателят на ПП МИР Симеон Славчев поздрави хората с увреждания  в България:

„Уважаеми дами и господа,

скъпи приятели,

поздравявам Ви с Международния ден на хората с увреждания. Желая Ви крепко здраве, щастие, мир и благополучие. Бъдете все така борбени и с висок дух и морал продължавайте да преодолявате ежедневните трудности пред Вас. Българската държава в последните 30 години е голям длъжник към всички хора с увреждания и в неравностойно положение в България, но знайте, че българското общество стои зад Вас и съм убеден, че с общи усилия ще преодолеем всяко препятствие и трудност.

Благодаря Ви за активната и непримирима гражданска позиция и затова че сте пример как с воля и силата на духа може да бъде преодоляно всяко препятствие!

Ние, членовете и симпатизантите на ПП МИР, сме солидарни с Вас и ще продължаваме да се борим за достъпна архитектурна, образователна, здравна, информационна и трудова среда за всички хора с увреждания с България.

Скъпи приятели, знайте, че винаги и по всяко време може да разчитате на нашата подкрепа“.

Симеон Славчев се обърна и с призив към българското общество да бъде толерантно и солидарно и да подаде ръка на всеки, който има нужда от помощ и подкрепа!

 

 

 

 

 

 

mir mir