fbpx
 

Целта на МИР е да стане парламентарно представена партия

ноември 22, 2020

ПП МИР си постави за цел да стане парламентарно представена партия още на следващите парламентарни избори. Това стана по време на Конгреса на партията, който поради епидемичната обстановка в страната се проведе при строго спазване на всички изисквания и противоепидемични мерки.

„Преди две години, когато учредихме партия МИР, я наричаха най-младата българска партия, а днес смело можем да кажем, че МИР е различната партия. За нас политиката и властта не са самоцел, а механизъм за решаването на проблемите на България и българското общество. За това по всяка една от предлаганите от нас теми, политики и решения ще инициираме широко обществено обсъждане с участието на политически партии, граждански и неправителствени организации и всички заинтересовани страни“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Пред делегатите на Конгреса председателя на партията Симеон Славчев подчерта, че идеологията на ПП МИР е идеологията на свободата и справедливостта, интелектуално обезпечаваща изграждането на такова общество, в което тези две висши ценности са реално гарантирани за всеки български гражданин.
„ПП МИР е електорална партия, т.е. без тежки партийни структури. Партията ще продължи да се развива и действа като електорална партия, а организационната структура на партията ще се изгради на принципите на „Мулти левъла“. Нашето разбиране за патриотизъм е всеки да работи възможно добре на своето място и всеки да може да получи най-високи доходи на това работно място, независимо къде работи“, каза пред делегатите на Конгреса лидера на партията Симеон Славчев.
Той подчерта, че всяко едно от предлаганите от ПП МИР решения и политики е доста добре обмислено, анализирано и мотивирано от едни от най-добрите експерти и специалисти в България по съответните направления. „Не сме сами, зад нас е интелектуалния и експертния потенциал на българската нация и съм убеден, че заедно и в името на нашите деца и България ще успеем“, беше категоричен председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Веднага след Конгреса се проведе и първото заседание на новоизбрания Националния съвет, който избра и новото ръководство на партията, както следва:

Симеон Славчев – председател

Георги Кардашев – зам.-председател (публични политики)

Владислав Милев – зам.-председател (връзка и взаимодействие с българите в чужбина)

Албина Анева – зам.-председател местно самоуправление

Ивайло Манджуков – секретар по международна дейност

Георги Славчев – говорител

Павел Димитров – браншови организации, региони и медийна политика

Ирена Парунева – здравеопазване

Пламен Стоянов – Национална сигурност и управление при кризи

Олга Миленкова – финанси, връзка със синдикални организации и социална политика

Николай Николов – вероизповедания, съдебна система и реформа

Красимир  Жейнов – връзки с граждански и неправителствени организации

Емил Димитров – образование, връзка с научни и културни общности

Румен Минев – структури и организационна дейност

Димитър Илиев – избори

 

 

mir mir