fbpx
 

Партия МИР подкрепя националния протест на българските полицаи

ноември 8, 2020

Служителите на МВР излизат на национален протест днес с искане за по-високи заплати. Протестът е организиран от най-големия полицейски синдикат – Федерацията на служителите в МВР. От Синдикалната федерация на служителите в МВР настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвидените 10% от 1 януари 2021 година. Причините за исканията са, че полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса.

От Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната. Полицаите са недоволни, че не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30 процента.

„ПП МИР подкрепя националния протест на българските полицаи и техните справедливи искания за по-високо и за достойно заплащане. Трите най-важни стълба на държавността са образованието, здравеопазването и сигурността. За да има държава и държавност училите, преподавателите, лекарите, полицаите и военните, т.е. всички, които се грижат за здравето, образованието и сигурността на българския народ трябва да взимат най-високите заплати в България. Още повече в условия на пандемия, когато и учители и лекари и полицаи са на първа линия в борбата с Covid-19“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той допълни, че не е справедливо да се повишават заплатите на държавната администрация, а на българските полицаи те да останат непроменени. Това според Славчев освен, че настройва различните професионални общности една срещу друга, но и сериозно разрушава държавността. Според лидерът на партия МИР правителството на Бойко Борисов продължава да работи на парче, без конкретен план и стратегия за излизане на социалната, икономическата и финансовата криза, която идва като последица от пандемията.

„На всичко това трябва да се сложи край и да се спре порочната практика, която въведе Бойко Борисов да се раздават на килограм предизборно пари от джипа“, беше категоричен лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той поздрави българските полицаи за професионалния им празник и им пожела да бъдат живи и здрави и да продължават с висок морал и професионализъм да пазят сигурността на страната и българските граждани.

„Справедливост рано или късно ще има, но от всички нас се изисква търпение и обединение в името на България и нашите деца“, каза още Славчев.

 

 

 

 

 

mir mir