fbpx
 

Как да се проведат честни избори в България ще обсъждат партии и неправителствени организации | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

ноември 1, 2020

Кръгла маса на тема „Механизми за провеждане на честни избори в България“ ще се проведе на 02.11.2020 г. (понеделник) от 11 часа в залата на БТА в София.

Организаторите от ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) са поканили всички парламентарно и извънпарламентарно представени политически партии, председателя на ЦИК Александър Андреев, Асоциация „Прозрачност без граници“, Български институт за правни инициативи, председателя на Обществения съвет към ЦИК Росица Матева, Българска легия антимафия, Антикорупционен фонд.

„В изборния процес участват всички политически партии и от всички тях зависи честността на изборите. Именно затова поканихме за участие всички политически партии, които заявяват, че са за провеждането на честни избори в България. До момента участието си са потвърдили БСП, ПП „Нова зора“, ПП АБВ, Българска социалдемократическа партия, Възраждане, НДСВ, ПП „Пряка демокрация“, Движение Заедно, Коалиция „Ние гражданите“, ПП „Свобода“, Български съюз за директна демокрация, Коалиция „За теб България“, Български институт за правни инициативи, представители на Обществения съвет към ЦИК, както и представители на няколко други граждански и неправителствени организации. По време на кръглата маса ще обсъдим конкретни механизми за обединяването на участниците около националната кауза за провеждане на честни избори в България“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Кръглата маса ще бъде излъчвана онлайн на сайта на БТА: www.bta.bg/bg/pressclub, както и на фейсбук страницата на партия МИР:

https://www.facebook.com/ppmirbg/?ref=page_internal

 

 

mir mir