fbpx
 

Георги Пинелов: Наложихме нов модел на управление в Созопол | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 6, 2020

„Доказахме, че Созопол може да се управлява успешно“. Това каза председателят на общинския съвет на Созопол и общински съветник от ПП МИР Георги Пинелов. Повод за неговите думи бяха изнесените днес от кмета на община Созопол Тихомир Янакиев данни за резултатите от дейността на общинските паркинги.

Припомняме, че по предложение на управляващото мнозинство в общинския съвет от БСП и ПП МИР в Созопол всички паркинги на територията на общината да преминаха под шапката на общината.

“През пролетта бяха направени сериозни инвестиции в разширение и чакълиране, както и в закупуване на бариери и камери за паркингите. Беше придобит и един нов паркинг- този на ул. Вихрен”, каза кмета на Созопол Тихомир Янакиев.

Той припомни, че всички общински паркинги години наред са били стопанисвани от частна фирма, която за 2019-та година е отчела приходи от всички паркинги в размер на 26 000 лв. От тях община Созопол е получала 60% или 15 000 лв.

“Отделно от това до сега бяха събирани още около 47 000 лв. от бариерата на стария град. След като по предложение на общинските съветници на БСП и ПП МИР направихме промяната и паркингите преминаха под шапката на общината, приходите от дейността на общинските паркинги за сезон 2020 са в размер на 299 104 лв.”, каза още кмета на Созопол Тихомир Янакиев.

“Тези приходи ни позволиха освен да покрием не само всички оперативни разходи, но и да покрием още първата година и всички направени инвестиционни разходи”, допълни Тихомир Янакиев

“С този подход доказахме, че Созопол може да се управлява успешно и БСП и ПП МИР наложихме нов модел на управление в общината, който тепърва ще дава своите плодове на созополчани”, каза председателят на общинския съвет на Созопол и общински съветник от ПП МИР Георги Пинелов.

“Въпреки трудностите и изключително лошото наследство от предишното управление ще продължаваме да се борим, да работим и да решаваме всеки проблем в името на по-доброто бъдеще на един от най-красивите български градове и неговите жители и гости”, каза още Георги Пенелов.

mir mir