fbpx
 

Честит празник на всички български учители! | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 5, 2020

Днес е Международният ден на учителя. Той е обявен през 1994 година от организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО). Идеята за това идва на състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът „Препоръки, касаещи статуса на учителя“. Професионалният празник на учителя се отбелязва в над 100 държави от цял свят.

По повод Международния ден на учителя председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изпрати поздравителен адрес до всички български учители.

„Скъпи учители,

поздравявам Ви по повод Международния ден на учителя!

Вие сте не само основните пазители на националните ни устои, но с възпитанието, знанието и образованието, които ежедневно давате на нашите деца, Вие в най-голяма степен допринасяте за духовното израстване на българската нация.

Пожелавам Ви да сте живи и здрави и все така всеотдайно, неуморно и целеустремено да следвате великата мисия, завещана ни от нашите предци – да образоваме нашите деца, да пазим и да съхраняваме българския език, култура, духовност и да предаваме на следващите поколения знанията и традиционните български ценности, които ще съхранят българския народ и държава.

Честит и благословен празник!“

Това написа в своя поздравителен адрес до българските учители лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

mir mir