fbpx
 

ПП МИР: Цвета Караянчева незабавно да подаде оставка

септември 27, 2020

Заради системното уронване на престижа на Народното събрание и свалянето на нивото на институцията партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска председателката на Народното събрание Цвета Караянчева незабавно да подаде оставка.

Повод за това стана вчерашното изказване на Цвета Караянчева в Лом, където пред местната структура на ГЕРБ тя нападна и обиди протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов.

„Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи, ходи пеша, бе! Ходи пеша! Затова няма да подадем оставка“, каза вчера в Лов Цвета Караянчева и предизвика гневна вълна от коментари в социалните мрежи.

„За поред път Цвета Караянчева показа и доказа, че няма нито нивото, нито възпитанието, нито качествата и морала да бъде председател на Народното събрание“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той остро разкритикува Цвета Караянчева за начина, по който говори и обижда огромна част от българското общество, което вече повече от 80 дни протестира срещу мутрите и мафията във властта и за морал, честност, етика и почтеност в политиката и управлението на страната.

„Не Бойко Борисов, не Цвета Караянчева, не ГЕРБ, а всички български граждани изграждат магистралите, метрото и цялата необходима за ефективното функциониране на държавата инфраструктура. Всеки един от българските граждани и българския бизнес плаща данъци, с които се прави обществената инфраструктура и нито Цвета Караянчева, нито Бойко Борисов, нито който и да било друг няма право да казва, че той и благодарение на него се изгражда и прави тази инфраструктура. Още по-малко имат право да казват кой да я ползва и кой не“, категоричен беше лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

„След всички тези думи, свои действия и бездействия Цвета Караянчева няма моралното право да бъде повече председател на Народното събрание и незабавно трябва да подаде оставка“, каза още Симеон Славчев. Той припомни честната самооценка на един от вицепремиерите на България в годините на прехода, който каза „Егати държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер!“.

„Това е слоганът, който най-добре подхожда за управленските кадри през последните години и е крайно време да спрем разпада на държавността. Именно за това ПП МИР иска незабавно министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева да подадат оставки“, каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

„Вече повече от 80 дни виждаме каква е оценката на българското общество за правителството на Бойко Борисов, но в последните дни видяхме колко е точна оценката на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) за състоянието на бизнес-средата в България. До кога ще търпим всякакви дилетанти, събрани от кол и въже да се учат да управляват страната за сметка на един цял народ, безумие, което наблюдаваме и търпим повече от тридесет години в България и което на практика загроби поколения българи за напред“, завърши лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той призова всички протестиращи да се обединят освен около исканията за оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев, но и за незабавната оставка на Цвета Караянчева.

 

mir mir