fbpx
 

ПП МИР: България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация

септември 27, 2020

По случай Световния ден на туризма председателят на ПП МИР Симеон Славчев поздрави всички работещи в сферата на туризма в България.

„България има уникални природни дадености за развитието на целогодишен туризъм в страната и е крайно време един от основните приоритети на държавата да стане инвестициите и развитието на туризма“, това каза лидерът на партия МИР по повод днешния Световния ден на туризма.

Той припомни, че един от основните приоритети в програмата на партия МИР е именно развитието на целогодишен туризъм в България, като експертите на партията разработват в момента Стратегически план за развитието на българския туризъм.

„За огромно съжаление управляващите за пореден път доказаха, че нямат нито компетенцията, нито разбирането, че един от основните приоритети на държавата трябва да бъде развитието на туризма и превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация“, каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че един от един от основните приоритети в програмата на ПП МИР е превръщането на туризма в България в ключов за държавата сектор.

„България е най-богатата страна на билки в цяла Европа и на второ място в света по обем на минерални извори. Именно за това ПП МИР си поставя като основна цел и задача предоставяне на качествени туристически услуги и приоритетно привличане на туристи и инвестиции в балнео-лечебния, здравния и медицински туризъм“, каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев и припомни, че партията чрез своите избрани общински съветници в Созопол, Несебър и Приморско работи вече активно за развитието на българския туризъм.

mir mir