fbpx
 

Симеон Славчев: С промените в Изборния кодекст има риск да не бъдат признати резултатите от изборите

септември 19, 2020

С направените промени в Изборния кодекс ни очаква пълен хаос. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев. Според него приетите окончателно промени в Изборния кодекс ще доведат до много сериозни недоразумения в изборния ден, защото машинното гласуване и едновременното гласуване с хартиените бюлетини са несъвместими.

Славчев заяви, че всичко това се дължи на решението на ГЕРБ да въведе едновременно машинно гласуване и вот с хартиени бюлетини, с което се цели хаос и подмяна на вота на българските граждани.

„С промените в Изборния кодекс управляващите на практика саботираха машинното гласуване, защото нямат интерес в България да се проведат честни избори. В продължение на 10 години ГЕРБ печели избори служебно чрез фалшифициране и подмяна на реалните изборни резултати”, заяви лидера на ПП МИР Симеон Славчев.

Припомняме, че партия МИР още през февруари стартира протест с палатков лагер с искане – Министерски съвет, Народното събрание и ЦИК да спазят закона и да въведат машинното гласуване.

“Не може всички да сме равни пред закона, но той да не важи за управляващите и те най-грубо да го погазват”, каза още Славчев.

Той е убеден, че ГЕРБ се опитват да фалшифицират изборите. „Всички избори досега ГЕРБ печелиха с уникален брой сбъркани бюлетини и подправени протоколи. С връщането на хартиените бюлетини сега управляващите целят точно това”, каза Симеон Славчев.

“С промените в Изборния кодекс управляващите най-нагло се подиграха и с протестиращите, защото едно от основните искания на протеста е машинното гласуване. С тези действия ГЕРБ рискуват за първи път в най-новата ни история да не бъдат признати изборните резултати и така да хвърлят страната в тотален хаос и то по време на световна пандемия, която води след себе си финансова, икономическа и социална криза”, завърши лидера на партия МИР Симеон Славчев.

mir mir