fbpx
 

ПП МИР: Подкрепете и подпишете петицията срещу правителството на Бойко Борисов | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

септември 17, 2020

Председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев публикува петиция на сайта на Белия дом с молба президента на САЩ Доналд Тръмп да оцени несъразмерната намеса във вътрешните работи на Република България от страна на Атлантическия съвет на САЩ и „Отворено общество“ на Сорос, които се ползват от „чадъра“ на посолството на САЩ в България.

Лидерът на партия МИР Симеон Славчев настоява също така президента на САЩ да обърне внимание на справедливите протести в България с искания за оставката на правителството на Бойко Борисов, оставката на главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни избори чрез машинно гласуване.

„Обърнах се към президента Тръмп, защото смятам, че е абсолютно недопустимо висши американски държавни чиновници под ръководството на зам.-държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл (David Hale) месеци наред настойчиво да се месят във вътрешните работи на България, като огласяват публично императивни разпореждания, които грубо нарушават държавния суверенитет на родината ни“, каза председателя на ПП МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че министър-председателят на България Бойко Борисов и главният прокурор на страната Иван Гешев провеждат некомпетентна и нехуманна вътрешна политика, която генерира корупция, погазване на законите, манипулиране на фалшифициране на изборите в България, като умело се прикриват зад изпълнението на тези американски заповеди.

Ето и пълния текст на петицията:

„Ние, хората, молим президента на САЩ да подкрепи протестите на народа на България срещу управлението на страната. Република България е страна в ЕС, заемаща 111-то място по свобода на словото на World Press Freedom Index и 97-мо място в рейтинга за World Happiness Report. Хората на България, дни наред в многохилядни протести настояват за оставките на премиера и главния прокурор. Молим президента на САЩ да подкрепи справедливите ни искания срещу недемократичната, некомпетентна и антихуманна политика на правителството и прокуратурата, както и да оцени несъразмерната намеса във вътрешните работи на Република България от страна на Атлантическия съвет на САЩ и „Отворено общество“ на Сорос, които се ползват от „чадъра“ на посолството на САЩ в България. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за поставената цел, Народът има правота да я видоизмени и да учреди ново управление.“

Лидерът на партия МИР Симеон Славчев се обърна както към всички българи граждани навсякъде по света да подкрепят петицията на сайта на Белия дом, като по този начин ще покажат своята съпричастност, солидарност и подкрепа към националните антиправителствени протестите в страната.

За да е успешна петицията тя трябва да събере минимум 100 хиляди подписа в срок до 14-ти октомври 2020 г.

Петицията на сайта на Белия дом може да подпишете тук: https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-people-ask-us-president-support-protests-people-bulgaria-against-bulgarian-government

 

 

 

 

mir mir