fbpx
 

Партия МИР към зам.-председателя на ЕП Барли: Помогнете на европейска България да се справи с олигархично-мафиотски модел на управление | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

септември 9, 2020

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изпрати писмо до г-жа Катарина  Барли – заместник-председател на ЕП с молба Европейският парламент да обърне внимание на случващото се днес в европейска България.

„Уважаема г-жо Барли, надявам се, че след  като се убедихте в разпространяването на фалшиви новини от страна на българското правителство, както и след отказа на министър-председателя на България Бойко Борисов и главния прокурор на България Иван Гешев да участват в заседанието на Комисията по правосъдие и вътрешен ред, няма да Ви учуди и пълното лъжливо обяснение и тълкуване от Министерството на външните работи на Република България и на депутати от управляващото мнозинство в българския парламент за събитията, състояли се 2-ри септември вечерта пред българския Парламент в София“, пише лидерът на партия МИР Симеон Славчев в писмото си до Барли.

„Обръщам се към Вас, защото с Вашата принципна позиция доказахте, че все пак има някой в Европейския парламент, които вижда обективно и не приема всичко онова, което се случва в България през последните месеци и години. Пиша Ви настоящото писмо, за да знаете каква е истината и да информирате правдиво Вашите колеги в Европейския парламент от една страна и с надежда за справедливо отразяване на случващото се днес в европейска България от друга страна“, пише още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той се обръща към заместник-председателя на Европейския парламент с молба за помощ и съдействие най-накрая европейските институции да видят, че парите на немските, нидерландските, австрийските, белгийските и всички други европейски  данъкоплатци най-нагло се крадат от Бойко Борисов и неговото правителство пред безучастния поглед на главния прокурор на България Иван Гешев.

„Българите вече се противопоставят на този олигархично-мафиотски модел на управление в България. Силно се надявам, че и Европейските институции, представляващите цялото европейско семейство, също ще намерят своите методи и средства, с които да подпомогнат българския народ  в битката му с мафия! Разчитаме на Вашата и на европейската солидарност!“,завършва своето писмо до Барли лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

В писмото си Барли Симеон Славчев припомня, че на 3-ти септември управляващото мнозинство в българския парламент е приело промени в Изборния кодекс, чрез които напълно обезсмисля провеждането на честни избори в страната чрез машинно гласуване.

Лидерът на партия МИР напомня в писмото си, че партията е пуснала сигнал до Европейската комисия заради саботирането на машинното гласуване от управляващите, с което те не само нарушават законите в България (Глава 14, раздел III на Изборния кодекс), но и със своите действия и бездействия нарушават чл. 20, 22 и 223 от Договора за функционирането на Европейския съюз. Славчев обръща внимание, че чрез промяната на Изборния кодекс управляващите в България се готвят за пореден път да фалшифицират изборите в България и да подменят вота на българските граждани.

 

Ето и пълния текст на писмото:

До г-жа Катарина  Барли – заместник-председател на ЕП и член на Комисията на ЕП за правосъдие и вътрешни работи

 

Уважаема г-жо Барли,

на фона на многозначителното мълчание през последните два месеца на официалните институции в Съвета на Европа, Европейската комисия и Европейския парламент за случващото се в България съм впечатлен от Вашата честна и принципна позиция след  изслушването на представители на българското правителство за характера и причините за ежедневните многохилядни национални протести с основни искания:  за оставка на министър-председателя Борисов и цялото правителство, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни избори чрез машинно гласуване.

Тъй като управляващите в България си позволиха по време на протеста на 2 септември т.г. на площад „Независимост“ в София да се пролее кръв, използвайки несъразмерна груба полицейска сила, при която пострадаха десетки мирни граждани, журналисти, както и граждани на европейски държави, си позволявам да Ви запозная с фактите и обстоятелствата, които разтърсиха цяла България.

  1. Управляващите използваха прекомерна сила срещу беззащитните жени, мъже, деца, възрастни хора, които протестираха мирно през целия ден на площад „Независимост“ в София.
  2. Бяха мобилизирани хиляди полицаи и жандармерия от цялата страна, които с пълно бойно снаряжение бяха обградили сградата на Народното събрание в това число и с плътно паркирани автомобили. Голяма част жандармеристите бяха с татуировки, обици, бради и държаха в ръцете боксове (средство, което по закона за МВР в България е забранено) и предизвикаха в българското общество въпроси, дали това са истински служители на сигурността или специално наети и облечени само в униформи охранители от частни фирми.
  3. Именно тези съмнителни представители на органите на реда предизвикаха провокации и използваха неправомерна сила срещу мирно протестиращите граждани. Нещо повече – стигна се до ескалация на напрежението и използването на сълзотворен газ с който бяха обгазени десетки протестиращи, в това число и журналисти, които отразяваха мирния граждански протест.
  4. Бяха блокирани подстъпите към сградата на Народното събрание и беше издадена заповед от органите на реда за тотална забрана на придвижване на пешеходци в свободна и европейска България.
  5. Успоредно с това органите на реда допускаха до площада и сградата на Народното събрание доста съмнителни лица, които в тъмната част от денонощието започнаха да хвърлят бомбички, пиратки, камъни и всякакви други предмети по полицаите, с което умишлено ги провокираха с цел да се стигне до ескалация на напрежението и размирици.
  6. Всички тези действия и бездействия на органите на реда, пряко ръководени от Министерство на вътрешните работи оставиха впечатление в българското общество, че има целенасочени действия, за да се провокират протестиращите и да се разбие огромната гражданска енергия срещу властта.
  7. Стигна се до там министърът на МВР да лъже в национален ефир, да изкривява информацията, за да изкара всички мирно протестиращи граждани хулигани.
  8. В крайна сметка бяха бити и арестувани огромен и рекорден брой невинни и мирно протестиращи граждани, а най-позорното беше, че бяха бити и арестувани и журналисти, които изпълняваха своите служебни задължения да отразят протеста.
  9. Управляващото мнозинство в българския парламент от ГЕРБ, Обединени патриоти (ВМРО, НФСБ, Атака) и Воля си позволиха на следващия ден след протеста (3-ти септември) от парламентарната трибуна да нарекат всички протестиращи лумпени и хулигани и да обвинят единствения останал морален стожер на българското общество – президента на Република България Румен Радев, че той е призовал за метежи и агресия.
  10. На 3-ти септември управляващото мнозинство в българския парламента прие промени в Изборния кодекс на България чрез които напълно обезсмисли провеждането на честни избори в страната чрез машинно гласуване.

Неслучайно и едно от основните искания на националните протести в България, които продължават вече повече от 60 дни, е провеждането на честни избори чрез машинно гласуване.

В тази връзка политическа партия МИР пусна и сигнал до Европейската комисия, защото саботирайки провеждането на честни избори чрез машинно гласуване управляващите не само не спазват законите в България (Глава 14, раздел III на Изборния кодекс), но и със своите действия и бездействия нарушават чл. 20, 22 и 223 от Договора за функционирането на Европейския съюз.

Обръщам Ви внимание, че чрез промяната на Изборния кодекс управляващите в България се готвят за пореден път да фалшифицират изборите в България и да подменят вота на българските граждани.

Уважаема г-жо Барли,

надявам се, че след  като се убедихте в разпространяването на фалшиви новини от страна на българското правителство, както и след отказа на министър-председателя на България Бойко Борисов и главния прокурор на България Иван Гешев да участват в заседанието на Комисията по правосъдие и вътрешен ред, няма да Ви учуди и пълното лъжливо обяснение и тълкуване от Министерството на външните работи на Република България и на депутати от управляващото мнозинство в българския парламент за събитията, състояли се 2-ри септември вечерта пред българския Парламент в София.

Уважаема г-жо Барли,

обръщам се към Вас, защото с Вашата принципна позиция доказахте, че все пак има някой в Европейския парламент, които вижда обективно и не приема всичко онова, което се случва в България през последните месеци и години. Пиша Ви настоящото писмо, за да знаете каква е истината и да информирате правдиво Вашите колеги в Европейския парламент от една страна и с надежда за справедливо отразяване на случващото се днес в европейска България от друга страна.

Уважаема г-жо Барли,

обръщам се към Вас и огромна надежда, че с Ваша помощ и съдействие най-накрая европейските институции ще видят, че парите на немските, нидерландските, австрийските, белгийските и всички други европейски  данъкоплатци днес най-нагло се крадат от Бойко Борисов и неговото правителство пред безучастния поглед на главен прокурор на България Иван Гешев.

Българите вече се противопоставят на този олигархично-мафиотски модел на управление в България. Силно се надявам, че и Европейските институции, представляващите цялото европейско семейство, също ще намерят своите методи и средства, с които да подпомогнат българския народ  в битката му с мафия!

Разчитаме на Вашата и на европейската солидарност!

С най-добри пожелания и дълбоко уважение!

 

Симеон Славчев

Председател на политическа партия МИР

(Морал, Инициативност и Родолюбие)

 

9 септември 2020 г.

гр. София, Република България

 

 

 

 

 

mir mir