fbpx
 

Активисти на ПП МИР почистиха паметника на загиналите във войната за свободата на България

септември 9, 2020

Члена на Националния съвет на партия МИР Димитър Илиев заедно с активисти на партията почистиха днес паметника на загиналите във войните за Свободата на България в град Плевен.

Преди няколко дни паметника беше осквернен и изрисуван с боя. Още тогава Димитър Илиев призова всички плевенчани да се включат в почистването, а община Плевен да вземе превентавни мерки и да предприеме действия да няма повече посегателства върхи който и да е паметник на територията на общината.

“Смятам, че всеки паметник в България е част от нашата история и всеки осмелил се на подобно отношение и осквернение няма уважение към себе си, род и родина. Почиствайки днес паметника изразих пражданската си позиция и благодаря на всички плевенчани, които се включиха в акцията по почистването на паметника”, каза Димитър Илиев.

Той изрази радостта си и от факта, че община Плевен също е реагирала адекватно на сигналите за оскверняването на паметника.

“С днешната акция по почистването на паметника загиналите във войната за свободата на България доказахме, че в Плевен има силно и будно гражданско общество. Убеден съм, че днешната акция ще направи плевенчани още по-задружни и единни”, каза още члена на Националния съвет на ПП МИР Димитър Илиев.

 

 

mir mir