fbpx
 

ПП МИР: ГЕРБ готви фалшифициране на изборите | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

септември 2, 2020

Чрез промяната на Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини успоредно с машинното гласуване ГЕРБ подготвят поредното фалшифициране на изборите. Това се казва в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).

Според ПП МИР гласуването с хартиени бюлетини напълно обезсмисля машинното гласуване и не отговаря на дневния ред на обществото и протестиращите, които искат машинно, електронно и дистанционно гласуване.

„Използването на машинното гласуване и успоредното гласуване с хартиени бюлетини ще затрудни не само избирателите, членовете на секционните комисии, но и ще доведе до значително увеличаване на грешките при попълването на протоколите, тъй комисиите ще продължат да обработват ръчно два масива от информация – от машинното гласуване и на хартиената бюлетина”, това каза лидера на партия МИР Симеон Славчев. Според него ГЕРБ правят всичко това напълно умишлено и с цел да фалшифицират изборите и да подменят за пореден път вота на българските граждани.

Според ПП МИР промяна на Изборния кодекс не може да се прави от Народно събрание, което е изчерпано от съдържателна и морална гледна точка и няма доверието на българските граждани.

„ГЕРБ и Бойко Борисов пуснаха умишлено темата за нова Конституция на България и свикване на Велико народно събрание, за да отвлекат общественото внимание от най-важната тема – машинното гласуване, което ще гарантира провеждането на честни избори”, каза още председателя на ПП МИР Симеон Славчев. Според него от самото начало е ясно, че  ГЕРБ не могат да съберат необходимите 160 гласа в Парламента, необходими за свикване на Велико народно събрание, но целят първо да спечелят време и второ незабелязано да прокарат промените в Изборния кодекс и по този начин да обезсмислят и да саботират машинното гласуване.

ПП МИР призовава всички български граждани да се включат в антиправителствените протести и да не позволят на народните представители да приемат промените в Изборния кодекс, който поставят под сериозен риск провеждането на честни избори в България.

„В момента депутатите на ГЕРБ, така наречените патриоти и аптечните бензинджии извършват най-голямото национално предателство в най-новата българска история”, категоричен беше лидера на партия МИР Симеон Славчев и призова всички българи и родолюбци да излязат пред Народното събрание и да не допускат подмяната на дневния ред на българското общество.

mir mir