fbpx
 

Симеон Славчев: Конституцията на Бойко Борисов е втора част от престъпния план „Ран-Ът“ | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

август 23, 2020

„Предложението на Бойко Борисов за нова Конституция освен че е в противоречие с действащата българска Конституция, но е и втора част на „Плана Ран-Ът“, който доведе България до национална и демографска катастрофа, както и до драстично обедняване на българския народ“, това каза председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев по повод предлаганата от ГЕРБ нова Конституция.

Според лидера на партия МИР не трябва да се допускат Бойко Борисов и ГЕРБ под никаква форма да пишат и да приемат нова Конституция на България. Според Славчев те освен че нямат моралното право и доверието на българските граждани, но и не трябва да им се позволява да направят второто действие на „Планът Ран-Ът“, който освен всичко друго е довел България до загуба на международен престиж и е нанесъл много тежки поражения на националната сигурност на страната.

„Промяната на Конституцията през 1991 година даде възможност на един крайно посредствен и неподготвен човек като Бойко Борисов да печели избори чрез популизъм и фалшификации и години наред лично той и неговата групировка да властват безскрупулно в една европейска държава с хилядолетна история“, каза категорично лидерът на партия МИР Симеон Славчев и предупреди, че готвените от ГЕРБ промени в Конституцията ще направят така, че същият този човек да продължи да властва дълго безнаказано и над всички морални и етични норми.

„Ние, младите българи, отстояващи правото си на достоен живот в България също се борим за свикване на Велико народно събрание, но не сега, не и от ГЕРБ и Бойко Борисов. Свикването на Велико народно събрание трябва да бъде събор на народна мъдрост, интелект и добродетели, който да направи изменения в действащата  Конституция, която да съответства на еволюционната цивилизационна фаза, в която навлиза света, в т.ч. и Република България. Именно за това ПП МИР предлага първо да се подготви, обсъди и да се приеме нов Обществен договор, който да се приеме чрез Национален референдум и който да залегне в основата на проект за нова Конституция на България“, категоричен е Симеон Славчев.

Той призова всички народни представители да не гласуват и да не приемат внесеното от Бойко Борисов и ГЕРБ предложение за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията и предупреди, че всеки, който подкрепи това предложение освен политическа ще носи и наказателна отговорност.

Славчев призова също така всички български граждани да блокират на 2-ри септември сградата на Народното събрание и да не допуснат народните представители на ГЕРБ, „патриоти“ и аптечни бензинджии да извършат поредното национално предателство и престъпление.

 

 

 

 

 

 

mir mir