fbpx
 

ПП МИР подкрепя справедливия протест на медицинските сестри | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

август 17, 2020

партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)  подкрепя безсрочния протест на медицинските сестри, които излизат днес пред сградата на Министерството на здравеопазването.

В 18:30 часа медицинските сестри ще изградят палатков лагер пред ведомството с искане правителството да не неглижира медицинските специалисти от страна. Според тях подписаното НРДК-а медицинските специалисти са отново изключени и нямат никакви правомощия.

„ПП МИР подкрепя справедливия протест на медицинските сестри, така както го направихме на 1-ви март тази година и заедно с тях и майките от Системата ни убива направихме палатков лагер пред сградата на Министерски съвет“, каза председателя на партията Симеон Славчев.

„Управляващите имат целенасочено и абсолютно несправедливо отношение към медицинските сестри, които заедно с лекарите са на първа линия в битката с COVID-19. Това на практика е злоупотреба и нарушаване на правилата в здравната системата, защото медицинските сестри са преуморени и не са почивали от началото на кризата с корона вируса“, каза още председателя на ПП МИР Симеон Славчев.

Според него медицинските сестри заслужават справедливо отношение, уважение и възнаграждение и именно за това ПП МИР отново ще застане рамо до рамо с тях.

mir mir