fbpx
 

ПП МИР на протест заради забавеното машинно гласуване | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

август 13, 2020

От ПП МИР излязоха на протест пред Министерски съвет заради забавянето на машинното гласуване, като по думите на лидера на формацията Симеон Славчев управляващите умишлено саботират процеса.

Днешната окупация на Министерския съвет е символична. Една окупация трябва да започне когато в сградата се намира самото правителство, а не когато то заседава онлайн. Това каза в отговор на въпрос на БГНЕС лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

„Призоваваме всички Български граждани през целия ден, когато имат възможност – през обедната си почивка или когато могат да дойдат пред Министерски съвет и да заявят своята позиция за оставката на това правителство. За спазването на законите в страната, така както призовахме премиера да спазва изборния Кодекс за въвеждането на машинното гласуване“, каза той.

Славчев прикани хората да оставят и по чифт обувки пред сградата на Министерски съвет, с което ще покажат колко много граждани искат оставката на Борисов и правителството, и колко много са онези, които искат децата и близките им да се върнат от чужбина. „Всеки чуфт обувки ще бъде освен глас за оставката на правителството, но и глас за машинното гласуване”, каза още Симеон Славчев.

Лидерът на партията поиска и още оставки, извън тези, които се искат в продължение на 35 дни по площадите и улиците на България.

„Незабавна оставка на Томислав Дончев, който отговаря за реализацията на изборния процес в страната. На 12 февруари, 6 месеца назад, Министерски съвет взе ключово решение за въвеждането на машинното гласуване и за подготовката на техническите средства за него. Трябваше да бъдат избрани параметрите и да бъде стартирана процедурата за обществената поръчка.

 

mir mir