fbpx
 

Граждани ще окупират Министерския съвет в сряда | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

август 11, 2020

ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) организира в сряда (12-ти август) от 10 часа окупиране на сградата на Министерския съвет.

От ПП МИР настояват Бойко Борисов и цялото правителство незабавно да предприемат действия, които да гарантират на българкото общество, че следващите парламентарни избори ще се проведат чрез машинно гласуване.

От МИР призоваха също така всички българи, които всяка вечер протестират срещу правителството с искане за оставка, да дойдaт в сряда от 10 часа, за да окупират Министерския съвет, докато вътре тече заседание на правителството.

„Важно е да поискаме оставката на правителството, когато то е в сградата, а не в 20 часа вечерта, когато там няма никой и викаме пред прозорците на празната институция. Само така протестът, нашите искания и общата ни кауза ще имат ефект и успех“, каза лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

Той призова всички българи, които подкрепят национата кауза за провеждане на честни избори в България чрез машинно гласуване също да се включат в гражданския притест и окупацията на Министерския съвет.

„На 12-ти август се навършват точно 6 месеца откакто Министерскит съвет взе решение (Решение номер 100 на Министерския съвет от 12.02.2020 г.) за провеждането на предстоящите парламентарни избори чрез машинно гласуване. За тези 6 месеца от решението на Министерския съвет до сега не са предприети никакви действия за гарантирането на честни избори чрез машинно гласуване, напротив, чрез своето бездействие Бойко Борисов, Томислав Дончев и цялото правителство умишлено саботират машинното гласуване“, каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Припомняме, че ПП МИР още на 1-ви февруари тази година издигна палатков лагер пред Министерския съвет с искане правителството, Народното събрание и ЦИК да спазят закона (Раздел 14, Глава III от Изборния кодекс, който предвижда изборите в България да се провеждат чрез машинно гласуване). Гражданският и политическият натиск на ПП МИР постигна резултат и на 12-ти февруари тази година Министерският съвет взе решение за въвеждането на машинното гласуване.

„Законите в страната важат за всички, в това число и за управляващите. Именно за това настояваме Бойко Борисов, Томислав Дончев и цялото правителство да спазат закона за машинното гласуване“, завърши ледерът на МИР Симеон Славчев и попита кога министър-председателят Бойко Борисов е искрен – когато нарежда на органите на реда да премахнат палатковите лагери от Орлов мост и от кръстовищата в цялата страна с мотив, че протестиращите не спазват Закона за движение по пътищата или когато той самият не спазва Закона и саборира провеждането на честни избори в България чрез машинно гласуване.

 

mir mir