fbpx
 

Симеон Славчев призова Фандъкова и съветниците да дарят заплатите си | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 8, 2020

Председателят на политическа партия МИР и общински съветник в Столичния общински съвет в мандат 2015-2019 Симеон Славчев призова общинските съветници, както и кмета на София Йорданка Фандъкова и всички райони кметове в столицата да дарят заплатите си за двата месеца от извънредното положение в страната.

„Призовавам всички общински съветници в Столичния общински съвет, както и кмета на София Йорданка Фандъкова и всички райони кметове в столицата да дарят заплатите си за двата месеца от извънредното положение на общинските болници в София”, това написа в профила си във Фейсбук лидера на партия МИР Симеон Славчев.

Според бившия общински съветник в момент на криза и когато всички българи са съпричастни към битката с COVID-19 е редно и общинските съветници, кмета на София и всички райони кметове също да бъдат съпричастни, солидарни и отговорни.

„Вместо „спасителите” и общинските съветници в този труден за българите момент да занимават обществото как Борис Бонев бил „изхвърлен” от председателския съвет на СОС, където така или иначе по действащия правилник на общинския съвет той няма право да бъде, е добре да бъдат съпричастни с проблемите на столичани в битката им с коронавируса”, каза още Симеон Славчев.

Той дори се учуди как до сега нито общинските съветници, нито Йорданка Фандъкова не са направили този морален акт.

„Всички общински болници и техните медицински екипи имат нужда от помощ и подкрепа в този момент и даряването на заплатите е най-малкото, което трябва да направят общинските съветници, кмета на София и всички райони кметове в столицата”, категоричен е председателя на ПП МИР Симеон Славчев.