fbpx
 

Днес е Часът на Земята | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 28, 2020

Днес е Часът на Земята, която е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тя се провежда винаги в последната събота на месец март от 20:30 до 21:30 ч.

13-ото издание на глобалната инициатива за опазване на природата „Часа на Земята“ за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството, съобщиха от Световния фонд за дива природа – WWF България.

Мотото на Часа на Земята в България тази година е: да останем вкъщи, обединени около каузата за опазването на нашия общ дом – Земята.

По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си.

Световния фонд за дива природа (WWF) призовава хората да отбележат Часа на Земята 2020 от вкъщи, като на 28 март (събота) заедно с милиони съмишленици по света символично изключат светлините между 20.30 и 21.30 ч.  По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом – Земята.

„Днес в едни от най-трудните дни за човечеството повече от всякога трябва да обединим усилия и да покажем своята загриженост към Земята. Така всички ние не само отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, но и с личен пример ставаме съпричастни към него. Тази година Часа на Земята е и Часа на Солидарността”, това каза председателя на Политическа партия МИР Симеон Славчев. Той припомни, че една от основните цели на ПП МИР е съхраняването на природните богатства и опазването на околната среда.

Политическа партия МИР призовава всички българи да се включат и да бъдат част от Часа на Земята днес. От партията призовават всички заедно да положим усилия и да съхраним и запазим уникалната българска природа.

Часът на Земята 2020 ще бъде съпътстван от редица дигитални инициативи. Началото ще бъде поставено още в петък в 16:00 ч. с LIVE събитие на фейсбук страницата на WWF. Тогава водещите експерти на природозащитната организация в България ще разкажат какво се случва с планетата и как всеки от нас може да допринесе за една положителна промяна.

Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт „Глас за планетата“. Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата.

Всички събития ще се излъчват директно на фейсбук страницата на WWF.