fbpx
 

ПП МИР продължава своя протест онлайн | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 14, 2020

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в България с цел ограничаване на разпространението на COVID-19, Политическа партия МИР обявява, че протестът за незабавното въвеждане на машинното гласуване и оставката на правителството на Бойко Борисов остава, но преминава в неприсъствен.

От днес шатрата и палатките на Политическа партия МИР ще продължават да стоят пред сградата на Министерски съвет, но в тях няма да има физическо човешко присъствие.

Политическа партия МИР продължава онлайн своя протест и подкрепа за медицинските сестри и майките на деца с увреждания, които също оставят символично своите палатки в триъгълника на властта празни.

Ежедневно ще ви информираме онлайн за хода на нашите протестни действия.

Политическа партия МИР настоява, въпреки извънредното положение в страната, Народното събрание,  Министерски съвет и ЦИК да предприемат незабавно всички необходими действия по въвеждането на машинното гласуване още на следващите парламентарни избори.

Настояваме работната група за промени в Изборния кодекс към комисията по правни въпроси на Народното събрание да довърши своята работа, дори в условията на извънредна ситуация, и да излезе с публичен доклад за взетите решения, и най-вече да посочи сроковете, в които ще се предприемат всички действия, гарантиращи, че следващите парламентарни избори в България ще се проведат чрез машинно гласуване.