fbpx
 

ПП МИР – Ботевград: Общински съветници от ГЕРБ си играят със страховете на хората | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 13, 2020

Групата на Политическа партия МИР в Общинския съвет в Ботевград излязоха с обръщение към министъра на здравеопазването и министъра на вътрешните работи.

Причината е, че на 10 март, двама общински съветници от ГЕРБ са сигнализирали за замърсяване на водата на Ботевград с Ешерихия коли и други бактерии, които носят рискове за здравето на хората. От МИР смятат, че това е умишлено всяване на страх и паника сред населението, особено на фона заплахата от коронавирус в България. „Ние считаме, че държавата, в лицето на Министерството на здравеопазването, трябва да даде гаранция на гражданите, че качеството на водата се следи и не се допуска замърсена и опасна вода по чешмите в домовете на хората”, настояват те в обръщението. В него се посочва, че двамата съветници от ГЕРБ, които са дали информация за замърсяването на водата не са се интересували преди от въпроса, освен това представят резултати от изследване, за което са взети проби през януари, а обявяват резултатите чак сега. От МИР съзират в действията на съветниците скрити мотиви и опити да се играе със страховете на хората.

„Едни от най-добрите експерти в България работят в момента за подобряването на качеството на питейната вода в Ботевград”, заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев. „Ще бъдат приложени превантивни мерки, за да не се стига до водна криза в града и той няма да стане втори Перник”, каза още той.