fbpx
 

ПП МИР стартира акция: Чифт обувки срещу властта | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 12, 2020

„Призовавам всеки българин, който иска оставката на това управление, който е изпратил макар и един свой близък човек в чужбина, прогонен от корупцията и мизерията, да остави поне един чифт стари обувки пред Министерски съвет до палатките на протестиращите медицински сестри и майките на деца с увреждания, като знак на съпричастност, солидарност и подкрепа към техния протест и като символ на всеки българин, който е напуснал Родината”.

За това призова председателят на ПП МИР  Симеон Славчев в предаването „Студио Хъ” на Телевизия 7/8, където коментира присъединяването на ПП МИР към протеста на медицинските сестри и на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива”.

По рано тази седмица от партията заявиха подкрепата си към протестиращите и дори поставиха и свои палатки в „триъгълника на властта”, където ще останат докато правителството на Бойко Борисов не подаде оставка.

Акцент в предаването стана и въпросът за изместването на важните теми от деня, като с това се цели замитане на важни обществени проблеми и невъзможността на правителството да се справи и реши който и да е от проблемите на българите.

„Именно за това призовавам българите да покажем нашето недоволство като оставим чифт стари обувки пред Министерски съвет, като с това всеки един от нас ще покаже, че иска промяна, нормален и достоен живот в родината”, категоричен беше председателя на ПП МИР Симеон Славчев и подчерта, че когато купът от стари обувки стане по голям от сградата на Министерски съвет, това ще покаже ясно, че българите не желаят повече управлението на Борисов и той ще бъде принуден да подаде незабавно оставка.

След участието си в „Студио Хъ” Симеон Славчев се върна при медицинските сестри и майките на протеста пред Министерски съвет, където остави първия чифт стари обувки и призова всички българи да го последват.

Днес от 18:30 часа ПП МИР организира масово оставяне на стари обувки пред сградата на Министерски съвет, пред палатковия лагер на медицинските сестри и майките на деца с увреждания и призовават всички българи да дойдат и да поставят своя чифт стари обувки пред Министерски съвет, като така дадат своя дан за промяната в България.