fbpx
 

Палатките на ПП МИР се присъединяват към палатковия лагер и протеста на медицинските сестри | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 9, 2020

„Искаме оставката на цялото правителство на Борисов и незабавното провеждане на честни избори в България чрез машинно гласуване. Заставаме редом до медицинските сестри и майките на деца с увреждания от „Системата ни убива” в исканията им, защото управляващите не само доказаха, че са неспособни да решават проблемите на обществото ни, но с действията си само ги задълбочават”

Това се казва в изявление на ПП МИР по повод разпространеното днес до медиите отворено писмо на протестиращите пред Министерски съвет медицински сестри и майки на деца с увреждания, в което призовават всички недоволни от управлението на Борисов да се присъединят към исканията им за незабавна оставка на правителството.

От партията призовават всички свои членове, симпатизанти и съмишленици на партията, както и всички български граждани да се присъединят към палатковия лагер в центъра на София, като от МИР са категорични, че няма да отстъпят от позициите си и ще останат в „триъгълника на властта”, докато Бойко Борисов и цялото правителство не подадат оставка.

„България вече не иска Борисов и ще му покаже своето недоволство под прозорците на Министерски съвет. Призовавам всеки българин, който не желае вече да бъде наричан „матреал”, да бъде унижаван с мизерни пенсии и заплати и да бъде заблуждаван от медиите на властта, че живее добре, да се присъедини към нас и да покажем, че подменените избори не са подменили желанието на хората за оставката на Борисов”, категоричен е председателят на ПП МИР Симеон Славчев, който заяви, че още тази вечер пред Министерски съвет до палатките на медицинските сестри ще има палатки и на ПП МИР.

„Това наше действие е принципно, последователно и справедливо, каквито са и исканията на медицинските сестри и майките на деца с увреждания. Нито ние, нито всяка друга партия или организация, която подкрепя справедливия им протест не ги „яха”. Напротив – правителството е яхнало целия български народ и ежедневно се подиграва с него“, каза още Славчев.