fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Един за всички, всички за България!!! | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 7, 2020

Вчера в България се случаха две ключови събития. Първото е, че пет от медицински сестри, които протестират за по-добри заплати, по-добри условия на труд и за реформи в системата на здравеопзването, се барикадираха в сградата на Народното събрание в знак на протест, че управляващите не само не обръщат внимание на техните проблеми, но и не ги решават.

До поредния протест на медицинските сестри и тяхното барикадиране се стигна след като Бойко Борисов за отново ги излага и не спази обещанието си, така както не го спазва към никое друго съсловие.

Второто ключово събитие е, Българският лекарски съюз (БЛС) се обяви против начина, по който медицинските сестри провеждат протестните си действия – чрез барикадиране в Парламента. Нещо повече, от Българския лекарски съюз обявиха, че исканията на медицинските сестри са политически и уронват авторитета на цялото съсловие и системата на здравеопазването. Най-потресаващото нещо за мен беше, че вместо Българският лекарски съюз да подкрепи спарведливия протест на медицинските сестри, те се разграничиха от тях, като дори се обрърнаха към министър-председателя Бойко Борисов и правителството с искане да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването.

Това поведение от БЛС не само е недопустимо, но и доказва, че не исканията на медицинските сестри, които искат по-добри заплати, по-добри условия на труд и сериозни реформи в системата на здравеопазването, са политически, а точно обратното – действията и бездействията на Българския лекарски съюз са политически и поставят на колене цялото медицинско съсловие в страната пред самозабравилите се управляващи.

За мен исканията на медицинските сестри са напълно справедливи, обосновани, резонни и човешки и затова Политическа партия МИР застана за тях, подкрепи ги и продължава да подкрепя протеста им. Дори в знак на солидарност към медицинските сестри и майките на деца с увереждания ПП МИР премести своя постоянен протест за незабавното въвеждане на машинното гласуване в България от Министрерски съвет пред сградата на Народното събрание. Направихме този жест към медицинските сестри не само защото ги подкрепяме и сме солидарни с тях и техните искания, а защото знаехме много добре, че ако бяхме оставили палатковия си лагер пред сградата на Министерски съвет, така както стоеше той от 1-ви февруари там, щяхме да бъдем обвинени, че яхваме протеста на медицинските сестри, а те – че имат политически искания, тъй като са редом до нас от ПП МИР.

Това наше принципно действие не попречи на управляващите да обвинят медицинските сестри, че имат политически искания, а всеки който ги подкрепи, в това число и Политическа партия МИР, че яхва техния протест.

(НЕ)уважаеми управляващи, това което направиха медицинските сестри е повод да се гордее всеки българин, защото те показаха на целия български народ, как трябва да се действа, когато така наречената политическа класа не обръща внимание и не решава конкретните проблеми на българите. Медицинските сетри дадоха пример на цяла България как трябва да се действа, когато срещу теб имаш едни самозабравили се управленци, които не ги интересува как живеят българите, какви заплати получват медицинските сестри, какви условия на труд има във всеки един сектор в страната, как се отглеждат българскте деца, как се спряват майките на деца с увреждания, как преживяват и оцеляват българите, а ги интересува само и единствено как да останат на власт. За оставането си във властта управляващите са готови на всичко, дори и да си купят всяка една организация, която публично да разкритикува членове на своето съсловие, които са дръзнали да поискат най-нормалното и справедливо нещо – по-добри заплати и условия на труд.

Политическа партия МИР продължава да стои зад медицинските сетри, зад майките на деца с увреждания, зад перничани, които оставихте в 21 век без елементарното им човешко право на достъп до питейна вода, зад българските превозвачи, зад малкия и среден бизнес, който е гръбнакът на българската икономика, зад ресторантьорите и хотелиерите, зад българските учители, зад българските пенсионери, които съградиха модерна България, а сега мизерстват с 250 лв. пенсия, както и зад всички други съсловия, българи, които искат да живеят нормално и достойно в своята родина.

И (не)уважаеми управляващи, исканията на медицинските сестри и на всички други съсловия не са политически – те са човешки и са напълно справедливи.

И понеже така наречената политическа класа вече 30 години лъже българския народ, не решава нито един от проблемите в страната и не защитава интереса на българите, ние от Политическа партия МИР застаме редом до медицинските сестри и призоваваме всички българи да ги подкрепим, като тази подкрепа и символична за това , че всеки един от нас е готов да се бори СРЕЩУ мафията, олигархията, мутринизацията и ЗА справедловостта в България.

Един за всички, всички за България!!!

Симеон Славчев, председател на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)