fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: За поемане на отговорност от Фандъкова за "Графа" и дума не може да става | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 5, 2020

 

„Г-жа Фандъкова даде дума, че поема отговорност за случващото се с ул.”Граф Игнатиев” и безкрайните му ремонти. Тя го заяви пред целия Столичен общински съвет през миналия мандат, след като ѝ зададох въпрос за качеството на ремонтните дейности и загубата на средства и време”. Така председателят на ПП МИР Симеон Славчев коментира безкрайния низ от ремонти на ремонти, не само по „Графа”, но и на редица други места в столицата.

На 3 октомври 2018 г., след проверка на ремонта на ул.”Граф Игнатиев”,  Симеон Славчев обяви, че има сериозни проблеми по строителните дейности. Председателят на ПП МИР поиска незабавно оставката на зам.-кмета по транспорта на столицата Евгени Крусев за цялостното несправяне с политиките и задачите, които длъжността му изисква. В следващите седмици и месеци драмата с „Графа” се разрази още повече, след като столичани ежедневно ставаха свидетели на архитектурните и строителни недомислици в процеса на възстановяване на улицата. В изказване пред СОС Славчев попита кой ще поеме отговорността за ежедневните скандали, свързани с ремонта, след като Крусев не желае да подаде оставка. Кметът Йорданка Фандъкова отговори, че тя поема отговорност за случващото се.

В крайна сметка прокуратурата започна разследване по случая и Евгени Крусев се наложи да се оттегли от поста си като зам.-кмет. „Нищо не се промени в начина на работа след като това се случи”, отбеляза председателят на ПП МИР. „Ремонтите на ремонтите продължават да се случват и днес, това е един строително-транспортен феномен при управлението на ГЕРБ”, заяви той. И след толкова много време, Йорданка Фандъкова продължава да се държи сякаш нищо не се е случило, а за поемане на отговорност, и дума не може да става!”, беше категоричен Славчев.