fbpx
 

142 години от Освобождението на България от турско робство | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 3, 2020

Днес се навършват 142 години от Освобождението на България от турско робство. Тази свобода не ни беше подарена, тя беше извоювана във вековна битка с османския поробител. Именно затова днес е ден за национална гордост, в който се прекланяме пред делото и паметта на българските опълченци, както и на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за Свободата на Родината!

Свободата на България стана възможна, защото революционната идея стана национална кауза на всеки един българин, а 3-ти март доказва, че българите успяваме да постигнем целите си само тогава, когато сме единни.

Днес България и българският народ имаме нужда от нова национална кауза.
За мен изграждането на силна българска нация и държава трябва да бъде нашата национална кауза, но успехът и постигането на тази цел задължително минава през максимално съгласие и единение. Неслучайно Апостола на Свободата Васил Левски казва „Всичко се състои в нашите задружни сили, срещу тях не може да противостои и най-силната стихия.”

Наш дълг е да изпълним завета на нашите предци и да бъдем единни като нация не само по време на националните празници, а през всичките дни от годината.

Днес, повече от всякога имаме нужда да възродим духа, идеала, морала и ценностите на нашите предци, без които Освобождението на България от турско робство нямаше да бъде възможно.

Дълбок поклон пред делото и паметта на българските опълченци, както и на всички руски, румънски, фински, украински и белоруски воини, дали живота си за Свободата и Независимостта на Отечеството!

Честит празник, българи!

Да живее България!

 

Симеон Славчев,

Председател на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)