fbpx
 

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев подкрепи протеста на медсестрите и майките на деца с увреждания | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 3, 2020

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев посети палатковите лагери пред Министерски съвет днес в подкрепа на протестиращите медицински сестри и майки на деца с увреждания.

Още в началото на протестите на медицинските сестри и майките Политическа партия МИР обяви подкрепата си за техните искания. Сестрите настояват за обещаните им от управляващите по-високи възнаграждения и по-добри условия на труд, които правителството така и не им предостави. Майките на деца с увреждания пък настояват за оставка на социалния министър Деница Сачева.

Утре, в 17.00 часа, пред Министерски съвет до палатковия лагер, членове и симпатизанти на МИР ще дойдат да подкрепят протеста. ПП МИР също поиска оставката на социалния министър и заяви пълна подкрепа на майките от „Системата ни убива”.

В знак на солидарност към медицинските сестри и майките на деца с увреждания, ПП МИР премества своя постоянен протест за въвеждане на машинното гласуване от Министерски съвет пред Народното събрание.