fbpx
 

ПП МИР призовава да подкрепим кампанията за ремонт и възстановяване на "Александър Невски" | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 2, 2020

Политическа партия МИР призовава всички българи и родолюбци да се включат в кампанията за набиране на средства за ремонт и възстановяване на храм-паметник „Св.Александър Невски“.

„В навечерието на националния празник призовавам всички българи, да дарят всеки каквито възможности има, за да съхраним емблемата на България, „Александър Невски“, който е и най-големият правиславен храм на Балканите“. Това коментира председателят на ПП МИР Симеон Славчев. Той се ангажира с проблемите на църквата още по време на мандата си като общински съветник в Столичния общински съвет. Тогава Славчев повдигна въпроса, че районът около храма се ползва като незаконна автогара. В следствие на действията му бяха взети строги мерки против спирането на туристически автобуси в района.

Симеон Славчев продължава да следи съдбата на православните храмове в столицата и страната. Той припомни и за друг рушащ се храм – този в манастир „Рождество Христово“ на Шипка. Там камбанарията не може да се ползва, тъй като вибрациите причиняват допълнителни разрушения на сградата. Председателят на ПП МИР заяви, че храмовете са духовни и исторически ценности на България и гражданите и институциите трябва да ги опазват и да се грижат за тях.

Средства за храм-паметник „Св.Александър Невски“ могат да се дарят с SMS на 17 777 с текст NEVSKI, в платформата helpkarma.com или на банковата сметки на Светия Синод

ПКСХП „Александър Невски“

IBAN:BG71STSA93000014915278

BIC:STSA Банка ДСК ЕАД ФЦ Батенберг,

Бул. „Александър Батенберг I“ 6 София.