fbpx
 

ПП МИР подкрепя справедливия протест на медицинските сестри | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 1, 2020

От днес медицинските специалисти подновяват своите протестите, които започнаха преди една година.

Протестът е планиран за 12 часа днес пред болница “Пирогов“ и ще прерасне в шествие до Министерски съвет, където част от медиците планират да направят палатков лагер.

„Медицинските сестри продължават да настояват за стартово възнаграждение от две минимални работни заплати или за спазване на договорената по колективен трудов договор сума от 950 лева”. Това каза Мая Илиева от Синдиката на българските медицински специалисти (СБМС).

Една от медицинските сестри дори публикувала своя фиш от 700 лв., като доказателство, че правителството не е изпълнило поетите ангажименти и обещания към медицинските сестри.

„Ще направим серия от протести, тъй като считаме, че ние вече сме минали всички институции в държавата. За една година на нас не ни се реши изцяло нито един проблем. Този път (протестът – б.р. ) ще бъде безсрочен“, каза още Мая Илиева.

„ПП МИР подкрепя справедливия протест на медицинските сестри, които за пореден път бяха излъгани от Бойко Борисов и управляващото мнозинство. Правителството така и не реши нито един от проблемите на медицинските сестри и не изпълни нито едно от техните искания. Напротив, със своите действия и бездействия правителството на Бойко Борисов за пореден път доказа, че няма нито волята, нито желанието, нито необходимата експертиза да реши, който и да е от проблемите на българските граждани. Свидетели сме на поредната подигравка от страна на Бойко Борисов към медицинските сестри, на които обеща, че ще изпълни техните искания”, каза председателя на ПП МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че на 1-ви февруари ПП МИР стартира палатков лагер пред Министерски съвет с искане да се спази закона и да се въведе незабавното машинното гласуване в България. Тогава ПП МИР обявиха и своята национална кауза – провеждане на честни избори в България чрез машинно гласуване.

„Въпреки че на 12-ти февруари Министерски съвет взе решение за незабавното въвеждане на машинното гласуване, протестът на ПП МИР и палатковият лагер продължават и до днес. И това не е случайно! Ще бъдем под прозорците на Министерски съвет, докато не видим реални действия от страна на правителството, защото познаваме много добре техните похвати – обещават, лъжат, гасят временно пожара и след това не изпълняват”, беше категоричен председателя на ПП МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че ПП МИР подкрепят всеки справедлив протест в България и сега ще протестират заедно с медицинските сестри пред Министерски съвет.