fbpx
 

ПП МИР: Правителството няма капацитет да опази България | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 29, 2020

„Стотици бежанци са се насочили към границата на България. Очаква се потокът от хора, искащи да преминат границата ни да се увеличава. С това страната ни се сблъсква с още една кризисна ситуация. Но има ли начин да се решават проблеми, когато не са взети мерки навреме?”. Това питат от Политическа партия МИР по повод събитията от последните дни и ситуацията с бежанцита идващи към Европа през Турция.

От ПП МИР припомнят, че правителството не успя да се справи със задачата да постави ограда, която да опази границите на страната ни. „Управляващите влизат от криза в криза и не успяват да се справят адекватно с нито един от проблемите, включително и с националната сигурност”, коментират от партията. От там апелират незабавно в Народно събрание да бъде сформирана работна група, чиято цел е в най-кратки срокове да се актуализира Закона за управление при кризи от 2003 г. и да се създаде Министерство на бедствията, авариите и управлението при кризи.

***

 

ПОЗИЦИЯ НА ПП МИР

 

Стотици бежанци са се насочили към границата на България. Очаква се потокът от хора, искащи да преминат границата ни да се увеличава. С това страната ни се сблъсква с още една кризисна ситуация. Но има ли начин да се решават проблеми, когато не са взети мерки навреме?

Правителството разходи милиони за ограда по границата ни. Ограда, която стана известна с това, че се разпада и така и не изпълни своето предназначение и така и не ни предпази нито от чумата по свинете, нито от прииждащите бежанци.

Управляващите влизат от криза в криза и не успяват да се справят адекватно с нито един от проблемите, включително и с националната сигурност. ПП МИР продължава да настоява за търсене на дългосрочни устойчиви решения. Партията апелира незабавно в Народно събрание да бъде сформирана работна група, в която освен народни представители да влязат водещи експерти в областта на управлението на кризи, както и представители на граждански и неправителствени организации, които имат експертизата и отношение по темата. Целта на работната група е в най-кратки срокове да актуализира Закона за управление при кризи от 2003 г. , както и да се разработят методиките към него. А веднага след това Народното събрание да приеме актуализирания Закон за управление при кризи. ПП МИР настоява и предлага да се промени структурата на Министерски съвет и да се създаде Министерство на бедствията, авариите и управлението при кризи.