fbpx
 

Въпреки бездействието на управляващите, България продължава да ражда шампиони | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 28, 2020

Българката Йоана Илиева е новата европейска шампионка на сабя при жените до 20 години. Тя е състезателка на националния отбор и възпитаничка на фехтовална академия „Васил Етрополски“, с личен треньор Ивайло Воденов.

„Въпреки, че държавата не се грижи достатъчно за спорта в България, въпреки, че спортът, както и всяка друга сфера е оставен на произвола на съдбата, въпреки отношението и бездействието на управляващите към спорта, България продължава да ражда шампиони”, коментира председателят на ПП МИР Симеон Славчев. „Доказателство за това са Едмонд Назарян и Йоана Илиева, които само в рамките на 14 дни спечелиха два златни европейски медала за България”, каза той.

„Поздравявам Йоана Илиева, която вчера стана европейска шампионка на сабя при жените до 20 години! Поздравявам и нейния личен треньор Ивайло Воденов, който освен добър спортист, треньор е и мой добър приятел от дете. Поздравления, Иво! Продължавай със същата борбеност и непримиримост да допринасяш за успехите на България! Цяла България се гордее с вас!”, заяви Славчев.