fbpx
 

ПП МИР: Страх от машинното гласуване тресе управляващите | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 27, 2020

За пореден ден сме свидетели на опитите на депутати на ГЕРБ и НФСБ да саботират и спрат въвеждането на машинното гласуване, така както, фалшиво или не, обяви премиерът Бойко Борисов преди десет дни.

В студиото на „Денят ON AIR“ днес, депутатът на НФСБ Христиан Митев изрече категорични лъжи и заблуди по отношение на машинното гласуване. Според „патриота” машинното гласуване няма да спре платения вот и въвеждането му в този момент няма да промени фалшифицирането на изборите в България.

Това е поредният ход и опит на управляващата коалиция да убедят обществото, че машинното гласуване в България не може да се случи поради една или друга причина.

„Министерски съвет, Народното събрание и всички народни представители незабавно да спазят закона и вместо да шикалкавят и да вадят от 100 кладенеца вода и да обясняват как не може да стане машинното гласуване, да предприемат всички действия по формиране на цялостната технология на машинното гласуване и обявяване на обществена поръчка за закупуването на машинните за гласуване” категоричен беше председателят на ПП МИР Симеон Славчев и подчерта, че основен противник на въвеждането на машинното гласуване са Валери Симеонов и НФСБ.

„Опитите на управляващите за пореден път да нарушат закона, който самите те са приели, като в последния момент изменят изборния кодекс и не въведат машинния вот е страхът на хората във властта,  че ще изпуснат „кокала” и няма да могат да „напазаруват” изборите” категорични са от ПП МИР, които от 1-ви февруари провеждат безсрочен протест пред прозорците на Министерски съвет с искане на следващите избори вотът да е изцяло машинен.

„Всеки ден стотици хора преминават през шатрата на партията, където е позиционирана примерна машина за гласуване, и на място се запознават с процеса и получават отговори на своите въпроси. Въпреки поканата и призива ни към управляващите да дойдат и да видят на живо как се случва машинното гласуване, нито един представител на властта не се престраши да го направи, а обикалят студията на медиите и повтарят като мантра, че машинното гласуване не бива да се случва” заяви Славчев и коментира, че ако шикалкавенето и саботажа по темата продължат ще предприеме действия за сезиране на компетентните европейски институции за погазването на изборното законодателство в България.