fbpx
 

Почитаме Св. Серафим Софийски | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 26, 2020

Чудотворец Днес Българската православна църква почита Свети Серафим Софийски Чудотворец.

Преди 4 години, точно на 26 февруари 2016 г. за първи път в историята на Българската православна църква беше извършена канонизация на светец едновременно от две църкви – Българската и Руската.

Това стана след като дълги години Св. Серафим Софийски Чудотворец се почиташе от народа като Светец и чудотворец. Той е погребан в криптата на руската църква в София, където ежедневно десетки хора търсят от него помощ и утеха. Архиепископ Серафим е известен сред българските християни с чудесата, които се случват на гроба му в криптата на Руската църква “Св. Николай Чудотворец” в София.

Стотици са свидетелствата за чудеса и изцеление на вярващите, които искрено са се помолили на Светеца и са получили благословия, рожба или опрощение. От години православната църква документира чудесата, случили се след молитва към архиепископ Серафим.

Миряните вярват, че Св. Серафим лекува и изпълнява желания в храма в центъра на София.

Нека Свети Серафим Софийски Чудотворец да се моли пред Христос Бог за целия български православен народ и да помогне на всички, които имат нужда от неговата помощ и изцерение!

Амин!