fbpx
 

Албина Анева, ПП МИР: Първите 100 дни на кмета на Благоевград са неубедителни | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 23, 2020

Кметът на община Благоевград не показа градивност в управлението, нито добра организация, цели и най-важното – политическа отговорност. Той и в момента действа с ръководни кадри от различни политически партии. Така общинската съветничка от Политическа партия МИР в Благоевград Албина Анева коментира първите 100 дни на кмета Румен Томов. Тя припомни, че Томов назначава зам.-кметове от СДС, ДСБ, безпартийни, което създава впечатление, че няма конкретна партия, която да носи отговорност за това управление.

Анева подчерта, че една от първите ситуации, с които кметът е трябвало да се справи и не го е направил, е казусът с боклука в Благоевград. Лошо впечатление прави загубата на фестивалите, които са емблема на културата в града, но кметът не успя да съхрани, заяви съветничката от ПП МИР. По думите ѝ липсва и прозрачност в двата конкурса за главен секретар и началник на правния отдел в общинската администрация. Албина Анева припомни и за чистката в администрацията на общината. Там кметът отстранява млади кадърни експерти, прави съкращения, същевременно извършва и съмнителни назначения. Това се случва въпреки предизборното му обещание, че няма да има подобни действия, коментира тя.

Положителното е, че се прави ревизия на предишното управление и се показват проблеми и грешки, които са били направени. Но с голяма част от тези проблеми благоевградчани вече бяха наясно, отбеляза Анева и заяви – не мога да дам положителна оценка напървите 100 дни на управлението в Благоевград.