fbpx
 

ПП МИР: КОЙ ще се погрижи за работещите в „Лафка” и фалиралите медии? | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 22, 2020

„ГЕРБ и Бойко Борисов управляват страната повече от 12 години, а през тях нито един от проблемите на българите не беше решен, напротив, проблемите се задълбочиха, българите обедняха, икономиката се срина, а с нея и надеждите на голяма част от българското общество. Затова ПП МИР иска незабавна оставка на това управление”. Така лидерът на МИР Симеон Славчев коментира случващото се в последните дни в България.

Политическа партия МИР излезе с позиция по повод фалита на”Лафка”. Веригата затваря обектите си в страната,които са около 2000. Това ще предизвика закриването на много работни места, се отбелязва в позицията.

Заради затварянето на „Лафка” е засегнато и разпространението на вестници и списания, които също ще фалират. „Журналистите от тези медии ще останат на улицата”, се казва в позицията.

ПП МИР изразява загриженост за хората, които ще останат без работа и техните семейства и пита КОЙ ще ги защити.

От партията призовават Иван Гешев в рамките на 48 часа да излезе с информация по разследването на автoнoмнитe пoлицeйcки cили нa Кaтaлуния и aнтикoрупциoннaтa прoкурaтурa срещу миниcтър-прeдceдaтeля нa Бългaрия Бoйкo Бoриcoв, който според разследващите е cвързaн cъc cхeмa зa мeждунaрoднo изпирaнe нa пaри c крaйнa дecтинaция Бaрceлoнa. ПП МИР настоява Гешев, вместо да ходи по села и паланки и да си прави PR от всеки битов инцидент, незабавно да се захване с истинската престъпност в това число и по високите етажи на властта. „…главният прокурор незабавно да разследва кой, как и по какъв начин е придобил собствеността върху „Лафка”, кой е реалният собственик на веригата, прехвърляни ли са активите на „Лафка” на трети лица или фирми, теглен ли е заем от името на „Лафка” и срещу какви обезпечения и какво ще стане с изтгегления заем сега, когато „Лафка” е умишлено фалирана”, искат още от ПП МИР.

 

ПОЗИЦИЯ НА ПП МИР

 

Държавата ни затъва ден след ден заради некадърността и лакомията на управляващите и техните приближени. Несправянето им с проблемите, липсата на усилия за подобряване на живота на хората, дърпа България към дъното.

От днес веригата „Лафка”, която беше собственост на Делян Пеевски фалира и затваря всичките си обекти, който са близо 2000 в цялата страна. Фалита на “Лафка” ще остави много хора на улицата и без работа. Също така от затварянето на веригата ще бъдат загубени и много други работни места, тъй като „Лафка” се занимаваше и с разпространението на вестници и списания и поддържаше спирки на пловдивския градски транспорт на концесия.

Затварянето на „Лафка” ще поведе и друг голям проблем след себе си – голяма част от българските вестници и списания ще фалират, тъй като те се разпростряняваха предимно в тази верига, а от днес няма къде да разпростряняват своите издания. Също така журналистите от тези медии ще останат на улицата, тъй като предстои редакциите им да фалират.

ПП МИР пита КОЙ ще поеме отговорност и ще погрижи за тези хора и техните семейства сега. ПП МИР призовава главният прокурор Иван Гешев, вместно да ходи по села и паланки и да си прави PR от всеки битов инцидент, незабавно да се захване с истинската престъпност в това число и по високите етажи на властта. Призоваваме Иван Гешев първо в рамките на 48 часа да излезе с информация по разследването на автoнoмнитe пoлицeйcки cили нa Кaтaлуния и aнтикoрупциoннaтa прoкурaтурa срещу миниcтър-прeдceдaтeля нa Бългaрия Бoйкo Бoриcoв, който според разследващите е cвързaн cъc cхeмa зa мeждунaрoднo изпирaнe нa пaри c крaйнa дecтинaция Бaрceлoнa.

Второ, призоваваме главния прокуроор незабавно да разследва кой, как и по какъв начин е придобил собствеността върху „Лафка”, кой е реалният собственик на веригата, прехвърляни ли са активите на „Лафка” на трети лица или фирми, теглен ли е заем от името на „Лафка” и срещу какви обезпечения и какво ще стане с изтгегления заем сега, когато „Лафка” е умишлено фалирана.

ПП МИР за пореден път призовава министър-председателя Бойко Борисов да подеда незабавно оставка, тъй като управлението на ГЕРБ не само не решава проблемите на българските граждани, но и ежедневно ги задълбочава.

Факт е, че правителството влиза от проблем в проблем и от криза в криза и вкара държавата в спирала от проблеми, от които изходът е само един – незабавна оставка на правителството.