fbpx
 

ПП МИР иска незабавната оставка на премиера Бойко Борисов | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 21, 2020

ПОЗИЦИЯ НА ПП МИР

Ние от Политическа партия МИР, водени от етичните и морални правила, възприети и имплементирани във водената от нас политика, призоваваме премиерът Бойко Борисов незабавно да подаде оставка.

Пореден повод за нашето искане е информацията за разследване на автoнoмнитe пoлицeйcки cили нa Кaтaлуния и aнтикoрупциoннaтa прoкурaтурa срещу миниcтър-прeдceдaтeля нa Бългaрия Бoйкo Бoриcoв, който, според разследващите е cвързaн cъc cхeмa зa мeждунaрoднo изпирaнe нa пaри c крaйнa дecтинaция Бaрceлoнa.

Наличието дори на съмнение, че човек в управлението на страна членка на Европейски съюз е свързан с престъпна дейност, трябва да води към незабавното му отстраняване от поста, който заема.

Настояваме главният прокурор Иван Гешев да стартира процедура, която да осветли данни по разследването на испанските власти и да предприеме всички законови действия по доказването или отхвърлянето на твърдението, че Бойко Борисов е замесен в престъпна група с цел парична измама.

Също така настояваме, докато се води разследването, Бойко Борисов да бъде отстранен от всички държавни позиции, които заема, а партията му да поеме отговорност като още в този момент подаде оставка.

България отдавна не е правова държава, а през последните 10 години се превърна в нарицателно за корупция.

На територията на страната ни се шири върхушка от приближени до властта, които дооглозгват и без друго разрушената икономика на държавата.

Политическа партия МИР настояваме за върховенство на закона и всеки, който под една или друга форма руши доброто име на страната, трябва да понесе не само политическа, но и наказателна отговорност.