fbpx
 

Отбелязваме Световния ден на социалната справедливост | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 20, 2020

20 февруари е Световен ден на социалната справедливост. Решението той да се отбелязва е взето с резолюция 62/10 на Общото събрание на ООН от 26 ноември 2007 г.

Генералната Асамблея отчита, че социалното развитие и социалната справедливост  са незаменими за постигането и поддържането на мира и сигурността в и между нациите, и че от своя страна социалното развитие и социалната справедливост не могат да бъдат постигнати при липса на мир и сигурност или при отсъствие на всички човешки права и основни свободи

В последните 30 години различни интереси и политическа партии по един или друг начин допринесоха за социалната нестабилност на хората в България и за отслабването на институциите и държавата. Подсигуряването на реална социална справедливост трябва да е първостепенна кауза и отговорност на управляващите. Това е и един от факторите, които ще донесат промяна за страната ни и ще върнат доверието на младите българи, които продължават да напускат родината си и да търсят дом и работа в чужбина.